Biljana Plavšić: KARADŽIĆ ĆE DOČEKATI SLOBODU! Genocid je ubijanje žene i dece, a ne spasavanje kome sam bila svedok!

Povodom presude po kojoj je Karadžić kriv za genocid u Srebrenici, Plavšićeva je rekla da je genocid ubijanje žene i dece, a ne spasavanje kojem je ona bila svedok

  • 18

Bivša predsednika Republike Srpske Biljana Plavšić je nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću, izjavila da ona ipak veruje da će on dočekati slobodu, prenosi Sputnik.

- Ja sam dobila 11 godina i mislila sam da neću doživeti slobodu. Ne mislim da je on neće doživeti - izjavila je Plavšićeva.

Povodom presude po kojoj je Karadžić kriv za genocid u Srebrenici, Plavšićeva je rekla da je genocid ubijanje žene i dece, a ne spasavanje kojem je ona bila svedok.

Imajući na umu dogovor koji je Karadžić svojevremeno napravio sa američkim diplomatom Ričardom Holbrukom o tome da će se povući sa svih funkcija u Republici Srpskoj i Srpskoj demokratskoj stranci u zamenu za to da ne bude procesuiran, ona je dodala:

Nisam bila osoba od poverenja Radovana Karadžića. Došla sam posle njega, jer je podignuta optužnica. Težina optužnice je velika, a nema ničeg crno na belo što se tiče sporazuma sa Holbrukom.

ON JE PRESUDIO RADOVANU: Sudiju koji je OSUDIO Karadžića na 40 godina ZATVORA optuživali su da VOLI SRBE!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Plavšić ističe i da je spasila RS tako što je primenila Dejtonski sporazum, a da joj je "važnija RS nego jedna osoba".

- Životni sam optimista, ne računam na obraz međunarodne zajednice već na to da su toliko zabrazdili da će neko reći – dosta! Na kraju, Dejton je njihovo čedo i veoma su sujetni - navodi Biljana Plavišić.

NATAŠA KANDIĆ ZADOVOLJNA: 40 godina ROBIJE za Karadžića je kao SMRTNA KAZNA!

Dodaje i da u Hagu nema govora o pravdi, a na pitanje o ulozi Amerike u događajima u BiH kaže da je Amerika vodila politiku koja je držala muslimanima stranu, ali da takva sila to nikada neće priznati.

Ban Ki-mun: Istorijski dan za međunarodnu krivičnu pravdu

Govoreći o rezultatima ratova devedesetih, Plavšićeva ocenjuje:

- Hrvatska je savršeno prošla, Crna Gora se odvojila, a mi smo ostali bez KiM. Ja bih mnogo žrtvovala samo da KiM ostane u Srbiji.“

(Telegraf.rs / Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrač

    24. mart 2016 | 21:22

    Ova žena je veći izdajnik i od Brankovića,jer za Brankovića i nepostoje vjerodostojni i pouzdani dokazi,a bakica je prestrašena izdala i sebe i narod i ratne kolege i sve one koji su joj dali povjerenje i glasali za nju.Postavlja se pitanje odakle joj moralna i bilo koja druga snaga da ona nešto ocjenjuje i kritikuje?! Visoko cijenim i poštujem vaše novine,ali ovakvima treba oduzeti pravo da se exponiraju,jer nisu vrijedni ni novinarskog truda ni čitalačkih živaca-Imamo mi dosta moralnijih i poštenijih ljudi iz tog perioda!Hvala!!!

  • SRB IN

    24. mart 2016 | 19:50

    Плавшић, немаш право гласа нити коментара! Седи 1.

  • Boro*

    24. mart 2016 | 19:57

    Ko to "vi" ostali bez Kosova?? Senilna babo!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA