KARADŽIĆEVA PORUKA SRBIMA: Budite spokojni i srećni, savest mi je mirna, žaliću se!

U pravu su Amerika, Rusija i Kina što za svoje građane ne priznaju ovu vrstu sudova, i ne daju da se njihovim građanima ovde sudi, znam da je osuđeno mnogo nevinih ljudi, rekao je radovan Karadžić

Radovan Karadžić, prvi predsednik Republike Srpske, samo dan nakon izricanja presude u Hagu na 40 godina zatvora tvrdi da mu je savest čista, najavljuje da će se žaliti na presudu, a Srbima poručuje da budu spokojni i da svi zajedno moraju da grade svoju budućnost.

- Odlično se osećam, savest mi je mirna i ubeđen sam da će pravda pobediti. Nisam ja jedina žrtva i ne osećam se kao žrtva. Što se tiče presude, žaliću se, jer je na ovaj način pokušaj međunardone pravde propao - priča on za Kurir.

Karadžić ističe da mu je jasno zašto najveće svetske sile ne priznaju Haški tribunal.

Grobari iz Republike Srpske pružili podršku Radovanu Karadžiću! (FOTO) (VIDEO)

- U pravu su Amerika, Rusija i Kina što za svoje građane ne priznaju ovu vrstu sudova, i ne daju da se njihovim građanima ovde sudi. Znam da je osuđeno mnogo nevinih ljudi. Međutim, ja nisam osuđivao veće suda, već sam krivio sistem u kome se naši nevini ljudi nisu mogli odbraniti. Što se mene tiče, imao sam odluičnu odbranu, na osnovu koje ništa manje od oslobađanja nije dolazilo u obzir - kaže Karadžić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

RADOVAN ISPROZIVAO EVROPU! Ovako je Karadžić reagovao nakon izricanja presude

On je na kraju poslao poruku svim Srbima:

- Našem narodu poručujem da bude spokojan, da svako gradi svoju sreću! A svi zajedno svoju budućnost i sreću svih građana Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

(VIDEO) SLOBA, ŠEŠELJ, MLADIĆ, KARADŽIĆ - KAKVE NIKADA NISTE VIDELI... Ekskluzivne fotografije srpskih haških optuženika

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Inače, ovaj beogradski dnevni list otkrio je i nove detalje u vezi sa hapšenjem Karadžića. On je, naime, na letu do Roterdama srpskim agentima poručio da ga nikada ne bi uhapsili da je imao samo 600 evra mesečno.

- Karadžić je tokom leta bio miran, ništa nije hteo da jede i pije. Međutim, posle pola sata otvorio se  dvojici srpskih agenata. Rekao je: "Da sam mesečno imao sigurnu zaradu od 600 evra, nikad me ne biste pronašli..." - ispričao je izvor iz bezbednosnih struktura.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo istina

    26. mart 2016 | 11:47

    Blago nama s našim evropskim prijateljima Karađiću 40 godina, devetoricu vratili Srbiji u kovčezima. Dok su drugi narodi poput Hrvata, šiftara ili bošnjaka od svojih zločinaca napravili heroje srpski izdajnici na vlasti su od naših heroja uradili zločince. Umesto da se zahvale EU naši izdajnici, Tadić, Jovanović, Čanak, Drašković, Vučić, Dačić i ostali i dalje Srbe guraju u EU protiv volje naroda. Svi oni imaju istog gospodara sa zapada kojem služe za novac.Na ovim izborma odlučujemo dali ćemo opstati kao narod i Srbija kao država ili nas neće biti. Baš zato zapnimo svim snagama i glasajmo za stranke koje su za suradnju s bratskom Rusijom a ne za EU i NATO koji su nas danima zasipali osiromašenim uraniumom, podržali genocid nad Srbima iz Krajine, Hrvatske, Bosne i Kosova. I još im ni to nije dosta nego rade zločince od svih Srba koji su branili svoj narod. Isto tako u Srbiji treba pod hitno zabraniti rad stranih plaćenika tipa Sonja Biserko, Nataša Kandić i sličnih koji Srbiju urušavaju iznutra i to nekažnjeno u sprezi sa izdajnicima u nametnutoj i nameštenoj prozapadnoj kliki koja uništava Srbiju.

  • Boki

    26. mart 2016 | 11:01

    Ne mogu da tvrdim da je nevin jer ne znam, nisam video njegova dela i nedela, ali sam apsolutno siguran da ima mnogo zasluznijih za zatvor od njega koji nikad nece biti osudjeni iako svi za njih znaju. Pravde nema na ovom svetu, ostaje nam da cekamo boziji sud.

  • Ratko

    26. mart 2016 | 14:30

    Amerima se ne sudi oni sude, oni su sudije i dzelati..tacnije trenutno najveci krvnici i zlo pogotovo po srpski narod...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA