VUČIĆ: Za Srbiju je najbolji put ka Evropskoj uniji!

Prvi čovek Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju najbolji evropski put, jer sve drugo bi, kako je naveo, vodilo našu zemlju u ekonomsku propast

Premijer Aleksandar Vučić uveren je da je put ka Evropskoj uniji najbolji put za našu zemlju, jer je to strateško opredeljenje da se pripada tom tipu otvorenog, demokratskog društva i vladavine prava.

Vučić je rekao da dobro zna da takvo razmišljanje sada u Srbiji uopšte nije popularno zbog, kako je rekao, nekih stvari, ali i nekih odluka Haškog tribunala, te da ostaje i pitanje kakva će biti EU kad Srbija dođe pred njena vrata.

SRBIJA ĆE POŠTOVATI PRINCIPE SOLIDARNOSTI I BIĆE DEO REŠENJA! Vučić o izbegličkoj krizi (FOTO)

"U kakvom stanju će biti EU tada to je pitanje za njih. Za nas je važno da budemo uređena zemlja. To je racionalan i odgovoran pristup. Sve drugo bi vodilo Srbiju ne samo u ekonomsku propast", rekao je premijer.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

"Ipak, ja ću opet da izađem sa tim da za Srbiju smatram da je najbolji put, strateški put - put ka Evropi, da naša zemlja pripada tom tipu društva i da razvija demokratiju kao deo političkog sistema, da ima vladavinu prava", rekao je Vučić na konferenciji o migrantima u beogradskom hotelu Metropol.

Naše je, kazao je premijer, da obavimo posao do 2020, a on da neka EU kaže šta o tome misli.

On je kazao da u ceo ovaj proces idemo ne zato što tražimo novac od bilo koga, u ovaj proces ulazimo da bismo bili bolji, da bismo sebe promenili, da bismo sopstvenu svest promenili i da se usmerimo na ono što jesu vrednosti evropskog društva.

"Spremni smo i da naučimo i da čujemo", rekao je premijer Vučić.

( Telegraf.rs/ Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    30. mart 2016 | 11:45

    Krajnje je vreme, da se kaze ,da je Srbija i geografski i intelektualno odavno - u Evropi... (Jos od pocetka XX veka,"Srpskog knjizavnog glasnika", Univerzitetz. Pozorista,Opere,Diplomatije.Dokle god, ne budemo postovali sebe,drugi sigurno - nece.)...

  • Jovan

    30. mart 2016 | 12:16

    Ako pratis malo duze politiku znao bi da je svaka njegova pametna, da voli svoj narod i svoju zemlju!

  • Srba

    30. mart 2016 | 12:31

    Zarad nase buducnosti i buducnosti nase dece za Srbiju je najbolje resenje pristupanje EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA