ČISTA BESMISLICA: Dačić o Ugljaninovom zahtevu Savetu bezbednosti DA PLAVI ŠLEMOVI ŠTITE BOŠNJAKE!

Dačić je na vest o zahtevu da se pošalju međunarodne snage za sprečavanje konflikata i druge mere za zaštitu bošnjačkog naroda rekao da mir i stabilnost u Srbiji nisu ugroženi

  • 44

Sulejman Ugljanin je zatražio od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da pošalju međunarodne snage za sprečavanje konflikata i druge mere za zaštitu bošnjačkog naroda, što je izazvalo burne reakcije političara u Srbiji. Dačić kaže da je ovo očigledna i velika provokacija usmerena na izazivanje destabilizacije zemlje.

Poziv predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća i Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da u taj deo jugozpadne Srbje pošalju međunarodne snage za sprečavanje konflikata i druge mere za zaštitu bošnjačkog naroda, komentarisao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenivši da je zahtev besmislen i da na njega niko neće reagovati.

DVE OSOBE KAMENOVALE AUTOBUS SA 50 SRPSKIH PUTNIKA: Incidenti na Kosovu ne prestaju!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

"Mir i stabilnost u Srbiji nisu ugroženi. Ovo je očigledna i velika provokacija usmerena na izazivanje destabilizacije zemlje", rekao je Dačić za Večernje novosti.

NOVA DRAMA NA KOSOVU: Bačena BOMBA na kuću srpske porodice!

Ugljanin je do sada više puta pozivao međunarodne snage, tražeći da sandžak dobije autonomiju iz referenduma koji je sproveden 1991, da Bošnjaci dobiju status naroda, usvajanje rezolucije o Srebrenici, zatim donošenje novog Akcionog plana za poglavlje 23, kao i da zvaničnici Srbije povuku izjave o prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dela

    4. april 2016 | 15:12

    Sada bi trebalo uhapsiti Ugljanina zbog destabilizacije Srbije.Za vreme poplava ljudi su hapseni zbog objava na Facebook-u.

  • Milosch07

    4. april 2016 | 14:54

    Oni nisu bisnjaci, oni su Srbi muslimanske veroispovesti ... Kao sto ni mi nismo Rusi iako smo po veroispovesti pravoslavci ... A to sto Ugljanin sebe smatra Bosancem neka ide tamo ...

  • Mki

    4. april 2016 | 14:51

    Ako ti se nesvida u Srbiji onda idi u Tursku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA