Vučić: Ne mešam se u političke odluke Srba sa Kosova i Metohije!

Predsednik Vlade Srbije je istakao da će Srbi sa Kosova i Metohije svakako imati podršku Beograda, ali da oni dnevne odluke donose u svom interesu

  • 99

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ne meša u dnevne ili pojedinačne političke odluke Srba sa Kosova i Metohije, pa ni po pitanju da li će Srpska lista napustiti kosovsku skupštinu.

Predsednik Vlade Srbije je istakao da će Srbi sa Kosova i Metohije svakako imati podršku Beograda, sve dok je nedvosmisleno jasno da je njihova zemlja Srbija, glavni grad Beograd i da štite budućnost.

- Oni dnevne odluke donose u svom interesu, budući da žive na KiM i najbolje znaju šta je njihov interes - kaže premijer.

VUČIĆ: SOCIJALISTI nemaju drugi program osim MRŽNJE prema meni!

Na insistiranje novinara da li će Srpska lista napustiti kosovsku skupštinu, Vučić je ponovio da se u to ne meša i dodao da ne zna ni da oni razmatraju da izađu iz kosovskog parlamenta.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Samo nemojte da mi predavanja i patriotske pridike o tome drže oni koji izbace Kosovo sa mape Srbije ili koji kažu da su Hrvati imali pravo da upadnu u Knin... Samo nemojte oni da Srbima na Kosovu drže predavanja - rekao je Vučić.

Vučić se izvinio ženi koju je uvredio Spaskovski u Boru

Dveri su, prema izveštajima medija, na snimku koji je bio okačen na Jutjubu, Srbiju predstavili bez Kosova, a stav o "pravu Hrvata da upadnu u Knin" SNS prebacuje Sandi Rašković Ivić, lideru DSS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mala

    11. april 2016 | 17:12

    Svako je krojac svoje sudbine, Vucic jos uvek nije digao ruke od njih, i nikada nece.

  • bilha

    11. april 2016 | 17:11

    Srbima koji zive na Kim treba da budemo podrska, a oni najbolje znaju sta je za njih dobro.

  • Marija

    11. april 2016 | 16:59

    Mora se i njima na lokalnom nivou dozvoliti da samostalno donose odluke kako ce i sta ce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA