"JASENOVAC NE SME DA BUDE NOVA TAČKA RAZDORA IZMEĐU SRBIJE I HRVATSKE": Jasna poruka Aleksandra Vučića!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, danas u Subotici, rekao je da niko ne može da zaboravi strašan zločin koji se desio u Jasenovcu, genocid počinjen nad jednim narodom i bilo bi sramota da to zaboravimo, ali da treba, istovremeno, voditi računa o budućnosti, da sada nikoga ne povredimo ili uvredimo

Obeležavanje Dana sećanja na nevine žrtve logora Jasenovac nije lako ni za srpsku, ni za hrvatsku stranu, ali je sasvim sigurno da ne sme biti nova tačka razdora sa Hrvatskom, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Subotici, izrazio uverenje da niko, ni na srpskoj, ni na hrvatskoj strani, ne želi nove sukobe.

- Niko ne može da zaboravi tako strašan zločin, genocid počinjen nad jednim narodom i bilo bi sramota da to zaboravimo, ali ćemo istovremeno, voditi računa o budućnosti, da danas nikoga ne povredimo ili uvredimo - rekao je premijer.

On je objasnio da je stav Srbije da uvek pokažemo poštovanje prema svojim žrtvama, prema desetinama hiljada srpskih žrtava, ali da nijednog sekunda ne uvredimo naše komšije.

- Zato i gledamo kako sve to da napravimo, da nam iz dobre namere ne proisteknu loše posledice - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njegovim rečima, niko na srpskoj strani, a siguran je ni na hrvatskoj - ni Grabar Kitarović, ni Orešković, ni Karamarko - ne želi nove sukobe.

Srbija, istakao je, ne može da napreduje ako ulazi u sukobe, jer nove fabrike otvaraju samo prijateljstva i dobri odnosi.

Navodeći da će od 2016. do 2020. godine biti najbrži rast Srbije u njenoj savremenoj istoriji, Vučić je rekao da niko normalan i razuman ne bi dozvolio da idemo u nove sukobe sa bilo kim i tako zaustavimo pozitivan rast.

Taj bi bio kreten - naglasio je Vučić.

VUČIĆ I DODIK POSLE SUSRETA: Sva tri naroda u BIH treba da donose ključne odluke!

- Zato nam je veoma važno da imamo mir i stabilnost i zato mi ne treba nijedna teška reč. A, šta me briga za kampanju sa komšijama. Ti idioti koji to rade svaki dan, nadam se da nikada neće imati priliku da vode Srbiju, jer oni prodaju maglu narodu. Od čega će narod da živi bolje, od vaših psovki i uvreda? Fabrike otvaraju prijateljstva i dobri odnosi, eto zato je važno da se ponašamo odgovorno, jer to donosi posao i otvara nova radna mesta. A to ''ala si mu rekao'', to ne otvara radna mesta - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kure

    13. april 2016 | 17:44

    Nije samo Jasenovac. Ima previše logora i jama. Ima previše "Bljesaka i Oluja" Ima previše Srba kojih su reke odnele i previše suza srpskih majki koje niko ne vidi i koje nikoga ne zanimaju samo što su srpske! S njima? NE!!! Opet bi nam kamu s leđa zarili u grlo i stajali nam za vratom dok ne iskrvarimo. Zvuči grozno ali je tako! To su ustaše!

  • rile

    13. april 2016 | 16:18

    Jasenovac vam nikad nećemo oprostiti ali nikad.

  • Ekstremni ultra srednjak

    13. april 2016 | 20:41

    Kao Srbin, stidim se prošlosti u kojoj smo vam dozvolili da nas koljete i palite, da nas progonite i pokrštavate, i stidim se što su vam neki Srbi oprostili sve to, dajući vam pravo i priliku da to više puta ponavljate. Stidim se što se u mom srpskom narodu nakotilo toliko kukavica koje se plaše vaših srboseka po cenu da nas sve ponovo podvedu pod njih. Stidim se jer se moji Srbi odriču prošlosti a da bi možda zadobili "ljubav" svojih krvnika. Stidim se komentara koji kažu da se prošlost ne spominje radi neke "bolje i svetle" budućnosti. I oni Srbi koje ste pobili imali su ideale slobode, želje za boljom i svetlom budućnošću, verovali i nadali se, ali stigle su ih aveti te "svetle budućnosti" i zatrle im snove i živote. A, da su se učili iz prošlosti, da nisu lako opraštali onima koji su došli iz te svetle budućnosti, mi danas i ne bi pričali o takvoj nego o mnogo lepšoj prošlosti, a onda bi se imali čemu i nadati. Ovako, dok žive ljudi kao što ste vi, možemo očekivati samo da nam se ponovi i da se ponovo stidimo sami sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA