Vučević obišao Begeč i gazdinstvo najvećeg proizvođača šargarepe u Srbiji (FOTO)

Najveći izazov za Begeč predstavlja pitanje vodovodne mreže, koji je ta mesna zajednica sama izgradila i danas je na JKP "Vodovod i kanalizacija" da nađe tehničko rešenje kako će zvanično prihvatiti vodovodnu mrežu u Begeču kao deo gradskog vodovodnog sistema– rekao je gradonačelnik

  • 3

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je prigradsko naselje Begeč i tom prilikom obišao Fudbalski klub "Bačka", Osnovnu školu "Veljko Petrović" i gazdinstvo najvećeg proizvođača šargarepe u Srbiji Janka Medveđa.

Košarkaška legenda Bora Stanković u poseti Novom Sadu (FOTO)

- U prethodne tri i po godine na teritoriji MZ "Begeč"  je investirao oko 50 miliona dinara za kapitalne investicije. Danas smo u obilasku nekih od najvažnijih ustanova u Begeču, a prvo smo u poseti FK "Bačka", gde imamo priliku da razgovaramo sa najmlađim kategorijama igrača kojima smo doneli lopte i uživali u njihovoj igri. Obići ćemo i školu, a potom i put na kojem su radovi završeni pre dve nedelje. Taj put se nalazi desno od kružnog toka i vodi do najpoznatijeg i najvećeg proizvođača šargarepe na ovom području, Janka Medveđa. Njega smo i ranije posećivali, a danas možemo sa zadovoljstvom istaći da ta velika fabrika poljoprivrednih proizvoda ima pristojan prilaz i normalan put posle mnogo godina. Osvetljena je i kružna raskrsnica u Begeču koja je svakako olakšala protok saobraćaja u tom mestu. Najveći izazov za Begeč predstavlja pitanje vodovodne mreže, koji je ta mesna zajednica nekada davno, po nekadašnjem sistemu, sama izgradila i danas je na JKP "Vodovod i kanalizacija" da nađe tehničko rešenje kako će zvanično prihvatiti vodovodnu mrežu u Begeču kao deo vodovodnog sistema Grada Novog Sada – rekao je gradonačelnik.

Foto: Promo Foto: Promo
Foto: Promo Foto: Promo

Gradonačelnik Miloš Vučević je prilikom posete Osnovnoj školi u Begeču razgovarao sa direktorom Milanom Tatićem koji je istakao da su zaposleni u školi, kao i deca, od prošle godine stekli mnogo bolje uslove za rad i učenje zahvaljujući ulaganju Grada Novog Sada u sređivanje eksterijera škole, kao i popravke svih prozora na školi koji su bili stari čak 60 godina. On je istakao i da je prethodnih godina bilo 12 odeljenja, a danas čak 14, tako da se broj dece koja pohađaju školu samo povećava.

Foto: Promo Foto: Promo

U poseti gazdinstvu Janka Medveđa, gradonačelnik je obišao postrojenje u kojem se obrađuje šargarepa, a do kojeg je dugi niz godina vodio stari neasfaltirani put. Taj poznati poljoprivredni proizvođač je godinama čekao da se uradi atarski put, što je i učinjeno od strane JKP "Put", koje je asfaltiralo 450 metara od kružne raskrsnice u Begeču do hale - hladnjače i mehanizacije Janka Meveđa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    21. april 2016 | 07:38

    E, ako su ga asfaltirali. Sad Duško Dugouško neće više da se žali kako mu presedne svaki ručak na farmii povratak u grad!

  • ☆☆☆

    21. april 2016 | 12:25

    Def se Šoić ostvaruje.Hoćete da delite građanima?

  • gaga vuk

    21. april 2016 | 06:45

    pa rtu su vec bili Dinkic i Labus, zar to nesto sluti ????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA