Protestna nota Srbije Hrvatima - ZBOG USTAŠTVA!

U javnim izjavama hrvatskih zvaničnika primena zakona Srbije opisuje se kao "povjesna perverzija", a Srbija opisuje kao "država iz koje su potekli planovi za ratove 1990"

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je protestnu notu ambasadoru Hrvatske u Beogradu Gordanu Markotiću zbog izjave šefa hrvatske diplomatije Mira Kovača kojima on vređa i omalovažava Srbiju.

TOMPSON DECI DRŽAO PREDAVANJE UZ ČAVOGLAVE: Pesma počela pozdravom "Za dom spremni"

MSP smatra neadekvatnim da se u javnim izjavama hrvatskih zvaničnika primena zakona Srbije opisuje kao "povjesna perverzija", a Srbiji implicira da je "država iz koje su potekli planovi za ratove 1990".

U saopštenju se navodi da MSP smatra da bi uzdržavanje od ovakvih ocena sa hrvatske strane ubuduće doprinelo unapređenju bilateralnih odnosa i dobrosusedske saradnje.

- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije koristi ovu priliku da ukaže da se u Republici Hrvatskoj gotovo svakodnevno dešavaju nacionalistički ispadi i koristi govor mržnje, čime se među pripadnicima srpske nacionalne manjine stvara osećaj ugroženosti, što je direktna posledica izbegavanja nadležnih organa Republike Hrvatske, da ovakve pojave adekvatno sankcionišu i javno osude - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je izrazilo posebnu zabrinutost zbog učešća hrvatskog pevača Marka Perković Tompsona na verskoj tribini za mlade u katoličkoj školi u Šibeniku 16. aprila i predavanja koje je održao učenicima osnovne i srednje škole, uz pesme "Čavoglave", i "Jasenovac i Gradiška Stara" u kojima se veličaju ustaštvo i upućuju pretnje Srbima.

Ambasador Markotić i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova saglasili su se da, nakon formiranja nove vlade u Srbiji, treba češće održavati sastanke predstavnika dve zemlje na kojima bi se razmatrala otvorena pitanja, stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    21. april 2016 | 19:00

    a zasto mi sa ustaskofasistickom zemljom ne prekinemo sve odnose dok ne vrate imovinu nasih gradjana i zasto ne razjurimo sve njihove spijune koji prave zamesateljstvo po Srbiji uznemiruju graadjanje nepostovanjem zakona civilzacije,Zasto ustase haraju Srbijom?

  • Novica

    22. april 2016 | 19:50

    Srbi i Srbija će pre ili posle shvatiti da većega zla po Srbe i većih srbomrzaca od Hrvata nema. Sa njima graditi neke dobrosusedske odnose je iluzija i utopija.

  • Dražo

    21. april 2016 | 23:16

    Planovi za ratove su potekli od onih koji su razbijali Jugoslaviju. Ustaštvo se uveliko povampirilo 1989 sa ciljem da provocira Srbe i eskalira u krizu koja je vodila ka građanskom ratu motivisanom na nacionalizmu, šovinizmu i verskoj netrpeljivosti sa ciljem razbijanjem Juge . Srbi su imali zabludu koja se zvala Jugoslavija i JNA , a separatisti koji su pripremali razbijanje Juge spremali su se od 74 intenzivno na svim nivoima uz svsrdnu podršku ne bezbednosnih službi na čelu sa Stanetom Dolancom . Posle oružanog sukoba i proterivanja Srba nastupio je period satanizacije Srba kako se ne bi vraćali na svoja vekovna ognjišta . Toliko o tome istine radi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA