Održavaju se parlamentarni izbori, izbori za Skupštinu Vojvodine i lokalni izbori

Za 250 poslaničkih mesta u Skupštini Srbije nadmetaće se 3.270 kandidata na 20 izbornih lista, od kojih je šest manjinskih

  • 92

U Srbiji se danas održavaju vanredni parlamentarni izbori, izbori za Skupštinu Vojvodine i lokalni izbori.

PROVERITE GDE GLASATE DANAS: Pogledajte koje je vaše biračko mesto!

Pravo glasa ima 6.739.441 građanin koji će se izjašnjavati na 8.378 biračkih mesta, od kojih je 90 na Kosovu, 29 u zatvorima, a 38 u inostranstvu.

Birači iz Srbije upisani u posebne evidencije u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD glasali su juče, a danas će glasati birači u Austriji, Belgiji, BiH, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Makedoniji, Rumuniji, Rusiji, Nemačkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Za 250 poslaničkih mesta u Skupštini Srbije nadmetaće se 3.270 kandidata na 20 izbornih lista, od kojih je šest manjinskih.

Na izborima za poslanike u Skupštini Vojvodine građani će moći da biraju između 15 izbornih lista. Pokrajinski izbori organizuju se po proporcionalnom izbornom sistemu, a Skupština Vojvodine ima 120 poslanika. Lokalni izbori održavaju se u 17 beogradskih opština, kao i u 138 opština i 25 gradova Srbije.

Parlamentarne izbore pratiće 1.687 domaćih i 196 stranih posmatrača.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA