Mićunović predsedava prvom sednicom Narodne skupštine!

Mićunović će, posle predsedavanja nekadašnjem saveznom parlamentu, nakratko postati predsedavajući srpskog zakonodavnog doma

  • 37

Kako stvari stoje, ove godine će prvu sednicu Narodne skupštine voditi demokrata Dragoljub Mićunović, jer je trenutno najstariji od svih predloženih kandidata na listama.

MILOŠEVIĆ JE HTEO DA ME OTERA IZ SRBIJE, POKAZAO SAM MU ZUBE! Politički TESTAMENT Dragoljuba Mićunovića ZAPALIO JE SRBIJU

Prema Poslovniku Narodne skupštine, prvom sednicom Narodne skupštine, do izbora predsednika Narodne skupštine, predsedava najstariji narodni poslanik (predsedavajući).

Veteran Demokratske stranke ima 86 godina i sledeći najstariji je poslanik PUPS-a koji ima 79 godina.

Iako je godinama bio među najstarijim poslanicima u skupštinskim klupama, uvek je poneki predstavnik bio stariji od njega, uglavnom iz redova PUPS-a. Međutim, nakon objavljivanja konačnih rezultata nedavno održanih parlamentarnih izbora, u novom sazivu je smanjen broj poslanika PUPS-a na 9, od 12 koliko ih je bilo u prethodnom sazivu.

Tako će se Mićunović, posle predsedavanja nekadašnjem saveznom parlamentu, nakratko postati predsedavajući srpskog zakonodavnog doma, prenose Novosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    29. april 2016 | 00:34

    Profesor Micunovic doktor Dragoljub,inace,dok je DS bio na vlasti,imao je,pored penzije,skupstinsku platu,plate iz raznih odbora i dodatke. A moj otac,koji je i tada bio penzioner,i nije mogao da zivi od penzije koja je bila oko 20.000 din,nije mogao da ode po stare dane da radi jer su mu rekli da ce mu ukinuti penziju. Nije "doajen" kao doticni. Zalosna Srbijo

  • Analitičar

    28. april 2016 | 17:13

    Deda,tvoje je prošlo,,pusti mlađe da kreiraju svoju budućnost,vaše generacije i one posle vas su pokazale šta neznaju

  • SRB IN

    28. april 2016 | 20:37

    Ama deda ima 86 godina, skloni se covece pusti mlade ljude da odlucuju o drzavi. Sta je bre ovim ljudima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA