STEFANOVIĆ TVRDI: Sprečićemo ekstremiste da idu u Srpsku i da prave nemire

Poruka premijera Aleksandra Vučića i poziv na mir doprineli da se strasti smire i da se ne odigra nijedan scenario, ali da i dalje treba biti oprezan

  • 18

Srpska policija neće dozvoliti da bilo ko iz Srbije putuje u Banjaluku i izaziva nemire u subotu na mitingu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

VUČIĆ UPOZORAVA DA SE OČEKUJU NEMIRI U BANJALUCI: Sudar srpskih barjaka moramo izbeći po svaku cenu!

- Bilo je govora kako će neke ekstremističke grupe i kriminalci iz Srbije da odlaze u Srpsku i da izazivaju nemire. Naša policija neće dozvoliti da neko iz Srbije ode u RS i učestvuje u neredima - rekao je Stefanović gostujući na RTS-u.

On je rekao da su jučerašnja poruka premijera Aleksandra Vučića i poziv na mir, kao i kontakt sa svim liderima u RS u velikoj meri doprineli da se strasti smire i da se ne odigra nijedan scenario, ali da i dalje treba biti oprezan.

Stefanović je podsetio da je premijer, bez teških reči i bez želje da se upliće u unutrašnju politiku, pozvao aktere i vlasti i opozicije da se sačuva mir u Republici Srpskoj.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Mislim da je stekao i neke neprijatelje, jer postoje oni koji imaju drugačiji interes, a jasno je da postoji strani faktor umešan u ovo. Ima onih kojima nije u interesu bezbednost i stabilnost u RS i oni neće tek tako zaboraviti poziv na mir premijera Srbije - rekao je Stefanović.

On kaže da mnogima ne odgovara ni stabilna Srbija ni stabilna RS, kao ni to što Srbija u ekonomskom razvoju prestiže zemlje u regionu.

U Banjaluci će se u subotu, 14. maja, istovremeno održati protest opozicije pod nazivom "Oslobodimo Srpsku" i kontramiting vlasti pod motom "Srcem za Srpsku. Stop izdaji".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sik

    12. maj 2016 | 12:06

    ...a da se vi možda ne plašite da se protesti preliju na Srbiju? Kakvi ekstremisti.. kakvi strani faktori... ljudi su nezadovoljni i žele protest. Vidim ja da se tresu gaće. Eto

  • DR

    12. maj 2016 | 15:02

    Ko je srusio SAVA MALU?Stefanovicu nemojte da nas vredjate!

  • Daj

    12. maj 2016 | 17:55

    Prvo neka resi fantomke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA