Odneo glasačke listiće jer mu žena nije bila na biračkom spisku

Muškarac odneo oko 500 neiskorišćenih glasačkih listića sa biračkog mesta u selu Jelovik, u opštini Vladimirci. Nakon intevencije policije, glasanje nastavljeno

  • 0

Revoltirani muškarac, ljut zbog toga što mu supruga nije upisana u birački spisak, odneo je oko 500 glasačkih listića sa biračkog mesta u selu Jelovik, u opštini Vladimirci. Glasanje je zbog toga prekinuto, ali je, nakon intervencije policije, nastavljeno.

Meštanin sela Jelovik došao je na glasanje sa suprugom. Međutim, kada se utvrdilo da ona nije upisana u birački spisak, on je odneo nepodeljene listiće i zatvorio se u kamion. Slučaj je ubrzo prijavljen policiji.

Član opštinske izborne komisije u Vladimircima Aleksandar Ivanković kaže da je muškarac bio vidno alkoholisan, kao i da se na biračko mesto vratio 10 minuta nakon incidenta. Kako je Ivanković objasnio, glasački listići su prebrojani i utvrđeno je da su svi vraćeni, kao i da nisu oštećeni ili popunjeni.

Nakon toga, prema rečima Ivankovića, glasanje na tom biračkom mestu je nastavljeno. Inače, kako je precizirao Ivanković, na tom biračkom mestu ukupno ima 590 listića, a 81 listić je bio u glasačkoj kutiji pre nego što je revoltirani muškarac uzeo listiće.

Ivanković je naveo da supruga muškarca koji je izazvao incident nije bila na biračkom spisku ni 6. maja, kada su održani opšti izbori.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA