VUČIĆ IMA DOBRE VESTI: Fiskalni rezulati su dobri, sledeća procena MMF-a biće već na 2,3 odsto

Premijer je naveo da će MMF promeniti procenu privrednog rasta sa 1,8 na 2,3 odsto za ovu godinu i da iduće godine treba očekivati rast od oko četiri procenta, što će biti najviše u Evropi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle sastanka sa delegacijom MMF-a da je Srbija ostvarila dobre rezultate u privrednom rastu i punjenju budžeta, a da kasnimo sa smanjenjem broja zaposlenih u javnom sektoru i reformom javnih preduzeća.

OVO JE ODLIČNA VEST: Srbija u utorak vraća poslednju ratu duga MMF-u!

Premijer Vučić sastao se sa delagacijom MMF-a, koju predvodi Džejms Ruf, a razgovarali su o tome šta je do sada urađeno u sprovođenju aranžmana, što je priprema za novu kontrolu Fonda u junu, posle formiranja nove vlade.

- Veliki i teški zadaci su pred nama, a koji se tiču strukturnih reformi, onog što je najznačajnije. Rezultati fiskalni su dobri, prihodi rastu, zbog rasta ekonomije i mislim da će sledeća procena MMF-a biti već na 2,3 odsto. Razgovarali smo o RTB BOR, Resavici, Petrohemiji, gde imamo velike rizike - rekao je Vučić za RTS.

Čeka li nas nova SVETSKA EKONOMSKA KRIZA poput one iz 2008. godine?

Premijer je naveo da će MMF promenti procenu privrednog rasta sa 1,8 na 2,3 odsto za ovu godinu i da iduće godine treba očekivati rast od oko četiri procenta, što će biti najviše u Evropi.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Stalni predstavnik Fonda u Beogradu Kim Daehang je objasnio da Misija načelno planira posetu Srbiji sredinom juna. Prethodna poseta Misije MMF-a Srbiji trajala je od 18. do 26. februara, ali tada nije zaključena četvrta revizija aranžmana zbog izbora.

Srbija je sa MMF-om zaključila stendbaj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko milijardu i 200 miliona evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    18. maj 2016 | 04:45

    Драга Србијо, шта мислиш да ћеш добити заузврат губљењем свог суверенитета? Бранили смо га у два рата... Бомбардовани од тих истих пре само 17 година. Да ли заиста Србијо мислиш да нас данас одједном толико воле? Постаћемо само једна бедна њихова колонија чије ће ресурсе преузети и користити на своју корист. Тај исти ММФ, БЦЕ и ЕУ. Пробуди се Србијо!!!

  • Zoki

    18. maj 2016 | 01:49

    Pa kada nas drzava peljesi samo tako,porez na porez,pa porez na gorivi koji je ludilo koliko je visok,pa porez na imovinu,to niko ne moze da ti kaze zasto je ove god.veci,ma da ne nabrajam vise,a plate su mizerne.Poslodavci izrabljuju radnike a drzava cuti,njima je najbitnije da oni napune budzet a kako cemo mi da zivimo to nema veze.Botovi se raspucali u hvalospevima,samo im je da se dokopaju nekog posla u drzavnoj sluzbi a posle ih boli uvce,eeeeee moji vi jade jadne.

  • Dag

    17. maj 2016 | 15:51

    Vidim da su mnogi - zadovoljni... (Uzmite im jos 20%,od plata i penzija,samo da MMF bude - zadovoljan.Sta znaci peocena od 2,3%. u zemlji - propale ekonomije?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA