Konstitutivna sednica Skupštine Vojvodine 2. juna

Na sednici će biti potvrđeni mandati poslanicima, obrazovane poslaničke grupe i izabrani predsednik i potpredsednik pokrajinskog parlamenta, a biće imenovan i sekretar i obrazovana radna tela skupštine

  • 0

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine AP Vojvodine biće održana 2. juna, saopšteno je danas iz kabineta predsednika vojvođanskog parlamenta Ištvana Pastora.

Dogovorena saradnja između SNS i SVM u Vojvodini

Na toj sednici biće potvrđeni mandati poslanicima, obrazovane poslaničke grupe i izabrani predsednik i potpredsednik pokrajinskog parlamenta, a biće imenovan i sekretar i obrazovana radna tela skupštine.

Do izbora novog predsednika Skupštine AP Vojvodine, prvom sednicom vojvođanskog parlamenta predsedavaće najstariji poslanik prisutan na sednici.

OVAKO SU GLASALI GRAĐANI VOJVODINE: U parlament pokrajine ušlo devet lista, SNS-u 63 mandata!

Lider naprednjaka, koji su osvojili najveći broj glasova u Vojvodini, Aleksandar Vučić ranije je najavio da će dosadašnji predsednik vojvođanske skupštine i predsedik SVM Ištvan Pastor biti kandidat za tu funkciju i u narednom mandatu. 

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Skupština Vojvodine broji 120 poslanika.

I ČANAK U VOJVOĐANSKOJ VLASTI? Mađari žele koaliciju sa SNS i LSV

SNS je osvojila 63 mandata, Socijalisticka partija Srbije i Jedinstvena Srbija 12, Srpska radikalna stranka i koalicija okupljena oko Demokratske stranke po 10, Liga socijaldemokrata Vojvodine devet.

Sedam mandata osvojio je Pokret "Dosta je bilo", šest Savez vojvođanskih Mađara, dva koalicija Mađarski pokret Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i jedan Zelena stranka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA