STEFANOVIĆ PROTIV KOALICIJE SA SPS: Ne vidim ozbiljne argumente za saradnju sa socijalistima

Prema njegovim rečima, kad god je bilo teško i kada su se donosile odluke koje ne donose političke poene, socijalisti su ćutali i nisu se oglašavali kada je bila neka kriza, već su puštali da teret sami nose Aleksandar Vučić i SNS

  • 77

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Nebojša Stefanović uveren je da je apsolutna većina članova Predsedništa te stranke protiv ulaska socijalista u Vladu Srbije.

STEFANOVIĆ ZNA S KIM ĆE NAPREDNJACI PRAVITI VLADU: Dačić i SPS nam nisu potrebni!

- To nije želja da SNS ima neko ministarsko mesto više ili više učešća u vlasti, već reakcija na ponašanje ljudi iz rukovodstva SPS-a u prethodnom periodu - rekao je Stefanović Tanjugu.

Iako su, tvrdi, Dačić i "neki drugi" potuno sigurni da će ih Vučić pozvati u sledeću vladu, Stefanović smatra da to nije izvesno.

NIJE MI PONUĐENO MESTO ŠEFA SKUPŠTINE! Dačić odgovorio na pitanje da li ga je Vučić zvao u Vladu i šta mu je ponudio

Podseća da će u petak biti sednica Predsedništva SNS, a u subotu i Skupština stranke.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Sačekaćemo da vidimo šta će biti Vučićev predlog. U svakom slučaju očekujem da čujem ozbiljne argumente, a danas ih ne vidim, od svakoga ko bude predlagao koaliciju sa SPS - naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, kad god je bilo teško i kada su se donosile odluke koje ne donose političke poene, socijalisti su ćutali i nisu se oglašavali kada je bila neka kriza, već su puštali da teret sami nose Aleksandar Vučić i SNS.

VUČIĆ NA MITINGU U VRANJU: Socijalisti, razumeo sam vaše poruke i znam šta mi je činiti!

Dodaje da "posebno poglavlje" u odnosima naprednjaka i socijalista predstavljaju i česti neskriveni napadi na Vučića, politiku koju predstavlja, ali i stranku.

- Od stalne kuknjave da su marginalizovani, preko samosažaljenja i otvorenog suprotstavljanja reformskim odlukama, pa do skandiranja ''Vučiću pederu'', izgleda da nisu uspeli da primete da im je isti taj Vučić pružio ruku i onda kada nisu bili potrebni ni za kakvu većinu, baš kao ni danas i da su dobili mnogo više uticaja i vlasti nego što predstavlja podrška koju su dobili na izborima - rekao je Stefanović.

Stefanović dodaje da je bolje da Vlada traje koliko god da traje, a da u njoj svi budu jedinstveni, nego da imamo Vladu u kojoj će neki partneri gledati isključivo sopstveni interes i čekati druge okolnosti da promene stranu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Datkic

    22. maj 2016 | 15:49

    Dacic ne zasluzuje da bude u vladi. Sta je on konkretno uradio? Vucic je taj koji zapinje i radi. Vecina njih se samo slepa uz njega.

  • Ogi

    22. maj 2016 | 17:30

    Upravo zbog ovih razloga koje je naveo Stefanovic ne bi se trebalo ulaziti u Vladu sa SPS-om.

  • nomex

    22. maj 2016 | 17:57

    Podrzavam i opravdavam stavove Stefanovica. SPS zeli u vladu samo zbog svojih interesa a ne zbog buducnosti i napretka Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA