POČINJU PREGOVORI O SASTAVLJANJU NOVE VLADE: Vučić najavio razgovore sa strankama

Vučić najavio je da od sledeće sedmice počinje razgovore sa parlamentarnim strankama o budućoj vladi, a već sada je gotovo izvesno ko se može očekivati na njegovom kanabetu u Nemanjinoj 11

  • 67

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić najavio je da od sledeće sedmice počinje razgovore sa parlamentarnim strankama o budućoj vladi, a već sada je gotovo izvesno ko se može očekivati na njegovom kanabetu u Nemanjinoj 11.

VUČIĆ: Hvala predsedniku što mi je poverio mandat, ja sam danas najponosniji čovek!

VUČIĆ OTKRIO: Voleo bih Selakovića i Mihajlovićevu u NOVOJ VLADI!

SPS će svakako biti među onima koji će se odazvati pozivu. Nije poznato u kom sastavu i sa kakvom platformom, budući da je poslednjih dana bilo nekih nejasnoća, pa i nesuglasica po pitanju uređenja međusobnih odnosa.

STEFANOVIĆ ZNA S KIM ĆE NAPREDNJACI PRAVITI VLADU: Dačić i SPS nam nisu potrebni!

Potpredsednik stranke Branko Ružić "kvalifikovao" je za razgovore temu preciziranja uloge i odgovornosti, pa time i značaja u mogućim partnerskim odnosima, te poptisivanje dogovorenog. Lider SNS i mandatar otklonio je taj pristup porukom da se sa njim ne razgovara jezikom ucena.

Čeda Jovanović ODGOVORIO na pitanje da li ulazi u Vladu Srbije!

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović još ranije je u javnim istupima precizirao da "ne trči" u buduću vladu, ali da bi bilo politički nesuvislo ne razgovarati sa nekim ko je "pokupio" 50 odsto glasova na izborima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Zoran Žestić/Dragan Kujundžić

Odazvaće se, prema pisanju medija, i lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, kao i predsednik Dveri Boško Obradović, koji smatra da je, iako su im politički pogledi drugačiji, a često i potpuno sukobljeni, za budućnost Srbije dijalog između različitih političkih programa veoma koristan.

POČINJU KONSULTACIJE O VLADI: Predsednik Nikolić prvo sa Vučićem

Dveri, koje su "na mišiće" prebacile cenzus, imaju svojih 10 tačaka na kojima bi trebalo formirati buduću vladu, a koje bi, kaže Obradović, rado "suprostavili" Vučićevim. Njegova koaliciona partnerka predsednica DS S Sanda Rašković Ivić smatra da nema o čemu da razgovara, jer, navodi, nemaju šta da kažu mandataru.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Jedan od onih koji se takođe očekuju na razgovorima je i lider Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić, čiji program, osim ideje pomirenja koja je obeležila njegovu izbornu kampanju, nije dovoljno poznat široj javnosti.

Stav Socijaldemokratske stranke i, pogotovo, Lige socijaldemokrata Vojvodine još nije poznat.

Bojan Pajtić je ranije takođe već najavio da Demokratska stranka neće učestvovati u tim razgovorima. I radikali se još čekaju...

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mare

    25. maj 2016 | 17:44

    Vučić će sigurno razgovarati sa svima, ali će sigruno pozvati ljude koji su najsposobniji.

  • Uros

    25. maj 2016 | 17:42

    Te kombi stranke mogu samo da sanjaju o vladi. Sigurno nece u novoj vladi biti oni, koji su namerno Vucicu stavljali prst u oko i osporavali sve dobro sto se za Srbiju uradilo u protekle 2 godine.

  • una

    25. maj 2016 | 17:12

    Svi će na razgovore, ali ko će imati snage i smelosti da se prihvati posla , e to ćemo tek videti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA