SELAKOVIĆ ODGOVORIO HRVATSKOM MINISTRU: Srbija je svoje fakultete završavala još od 1217.

Srbija je svoje fakultete završavala još od 1217. godine i od 1804. godine, boreći se za vrednosti hrišćanske Evrope, na onome što se danas zove Zapadni Balkan

  • 37
Nikola Selaković, Prekršajni sud u Beogradu Foto: Milena Đorđević

Srbija je uradila sve da ispuni uslove za otvaranje Poglavlja 23 i sad je to pitanje na EU, kaže ministar pravde u tehničkom mandatu Nikola Selaković.

To je unutrašnja stvar EU i nekih njenih država članica. Oni neka se time bave, a mi ćemo se baviti svojim poslom, graditi svoju zemlju, raditi za nju i građane, a uveren sam da će to neko biti u stanju da prepozna - poručio je Selaković.

Komentarišući izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Mira Kovača, koji je govoreći o otvaranju Poglavlja 23 rekao da "Srbija treba prvo da položi prijemni ispit da bi upisala fakultet", Selaković je odgovorio da je Srbija svoje fakultete završavala još od 1217. godine i od 1804. godine, boreći se za vrednosti hrišćanske Evrope, na onome što se danas zove Zapadni Balkan.

- Mi nastavljamo svoju državu da gradimo i uzdižemo, težeći evropskim standardima u različitim oblastima - rekao je Selaković.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je naglasio da to da li će neko otvoriti poglavlja, ili neće više nije do Srbije, jer smo svoje uradili, već da je to unutrašnja stvar EU i nekih država članica.

- Ono što je bilo do Srbije da uradi, Srbija je to vredno, marljivo i predano radila i Srbija to nastavlja da radi. Gradi sebe i ekonomski jača, čime jača i segment vladavine prava - rekao je Selaković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I jednom ce se i to zavrsiti

    28. maj 2016 | 11:12

    Na ovaj ili na onaj nacin.I nadam se da tada vise necemo morati kao zemlja da se prepucavamo sa ti hrvatskim seljoberima.Uradimo to sto imamo i da se ne gledamo vise sa njima.Mozda tu zive ali naj bolje da se zaobilazimo u sto sirem luku.I ovako kada putujem gledam da ih maksimalno zaobilazim.I ako udjemo u EU i onda cu ih zaobilaziti nemam tamo sta da trazim.Oni su prosto to nuzno zlo koje zivi pored nas,ali se treba maksimalno truditi ignorisati ih.Kada se ovo sve zavrsi nadam se da necemo morati sa njima da komuniciramo bez preke potrebe.Odvartni su i ovako a kada progovre mucno ih je i slusati.Puni su mrznje kompleksa,podrugljivosti,bezobrazluka,prostakluka i cinizma.I kako onda ocekuju da ih neko postuje?Treba ih maksimalno iskulirati.Obavimo to sto imamo prema EU da purgeri ne kukaju.A posle ne moramo da ih gledamo niti slusamo.Nego da se malo vise okrenemo sebi.Oni nas koce u svakom pogledu i zato na njih ne treba gubiti vreme jer su zeljni paznje.Treba ih ignorisati koliko god to moze u maksimalnom smislu te reci.Da se ja pitam ja bi sa njima i svu poslovnu saradnju prekinuo...

  • Dusan

    28. maj 2016 | 11:26

    SELAKOVIĆ ODGOVORIO HRVATSKOM MINISTRU: Srbija je svoje fakultete završavala još od 1217.... Tako sto je kupovala diplome kao predsednik Nikolic i diplomirali na privatnom fakultetu u Nedelju...hahahhhhaaaaa i zato nam je drzava puna bi turbo debila koji su nas unazadili 500 godina!

  • Beloica

    28. maj 2016 | 11:14

    A sta bi drugo Hrvati mogli da pricaju osim o nasoj Srbiji to im je uvek na Pameti drugo nista i ne rade niti znaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA