TADIĆ I ĐILAS BILI SU PROTIV PODIZANJA SPOMENIKA ĐINĐIĆU, tvrdi Zoran Živković

- Obezbedili smo i sredstva za podizanje spomenika, ali nekakva komisija za imenovanje trgova i ulica zaključila je da ne postoje uslovi za to - rekao je predsednik Nove Srbije

  • 26

Demokratska stranka sa Borisom Tadićem na čelu i Grad Beograd, koji je vodio Dragan Ðilas, nisu dozvolili da se 2009. godine postavi bista pokojnog premijera Zorana Ðinđića u centru Beograda, tvrdi danas lider Nove stranke Zoran Živković.

GORAN VESIĆ: Demokrate su imale dovoljno vremena da se sete da dignu spomenik Đinđiću, ALI NISU!

Živković je u razgovoru za beogradske medije izjavio da je DS do sada mogla da podigne spomenik Ðinđiću, ali da očigledno nisu želeli.

Kaže da nisu odobrili da se bista akademskog vajara iz Čikaga postavi u Manježu ili Finansijskom parku, iako to grad ne bi koštalo ni dinara.

- U prostorijama Nove stranke stoji bista Ðinđiću koji je radio vajar Boban Ilić iz Čikaga pre šest ili sedam godina. Ja sam obezbedio da se transportuje do Srbije, kao poklon gradu Beogradu. Obezbedili smo i sredstva za podizanje spomenika, ali nekakva komisija za imenovanje trgova i ulica zaključila je da ne postoje uslovi za to - kaže Živković.

To je, dodaje, započelo u vreme mandata Nenada Bogdanovića, a konačno "ne" rekla je komsiija za vreme vlasti Ðilasa.

- Ne znam koji su bili razlozi, ali sigurno je da to grad ne bi koštalo ništa. Njihovo obrazloženje bilo je da ''nije za javni prostor''. Spomenik je moderan, rađen u modernoj tehnici, koju i inače koristi Ilić, koji je već 20 godina u Čikagu i veoma je poznati vajar - naveo je Živković, koji tvrdi da je premijerova supruga Ružica podržala ideju da se spomenik postavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stivenson

    1. jun 2016 | 11:55

    Gde je spomenik Milosevicu... Predsedniku drzave....

  • SAMPIONI

    1. jun 2016 | 09:50

    Naravno da su protiv I JA SAM .ko je on pa da dobije spomenik?

  • Zezojeb

    1. jun 2016 | 11:05

    A što Živkoviću taj spomenik ne postaviš u Nišu? Pa još zamoliš tog vajara da uradi i par bronzanih modela kasetnih bombi sa oznakom proizvođača i isporučioca. Tako dobro bi se uklopilo u celu priču. A bar u Nišu ti si tatko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA