Socijalistima prihvatljivi i Tadić i Đilas

Dijana Vukomanović kaže da SPS-u stranci "ne smeta" da na mestu premijera budu Boris Tadić ili Dragan Đilas, ali da će o tome odlučiti u DS-u. Dušan Bajatović tvrdi da vlada neće tako brzo

  • 2

Potpredsednica SPS-a Dijana Vukomanović izjavila je danas da toj stranci "ne smeta" da na mestu premijera budu lider DS-a Boris Tadić ili njegov zamenik Dragan Ðilas.

- Odluku o premijeru iz DS-a treba da donesu organi te stranke. SPS nije ničiji tutor, ali saradnja na nivou lidera stranaka Tadić-Dačić pokazala se kao funkcionalno i efikasno partnerstvo. Ðilas je takođe dokazao svoj legitimitet i sposobonost, ali SPS nije taj koji odlučuje koga će DS kandidovati za premijera - rekla je Vukomanovićeva.

Njen partijski kolega Dušan Bajatović smatra da neće doći do brzog formiranja nove vlade. On je izbegao direktan odgovor na pitanje da li isključuje mogućnost da SPS formira vladu s naprednjacima.

- Mnogo toga zavisi od odgovora DS-a, u utorak je predsedništvo SPS-a, a zatim će zasedati stranački organi. Potpuno je normalno da razmatramo jednu novonastalu situaciju i činjenicu koju nisu očekivali analitičari, pa ni mi koji smo podržavali Borisa Tadića, da je Tomislav Nikolić novi predsednik Srbije - rekao je Bajatović za RTV.

Predsedništvo DS-a je u ponedeljak uveče odlučilo, na osnovu dogovora postignutog 8. maja, da započne pregovore s koalicionim partnerima SPS-PUPS-JS oko formiranja parlamentarne većine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Namćor

    22. maj 2012 | 18:08

    Molim vas dodajte oblačić iznad Tadićeve glave: Vidi Ivice, znam da si rekao da ćeš biti premijer i da sam ja rekao da sigurno neću, ali mooooolim te sad kao ti kaži kako je tvoj jedini uslov da to budem ja, a ja ću kao još malo da se nećkam...

  • nidža

    22. maj 2012 | 20:26

    Zaboravljate da su poslanici vlasnici mandata nakon konstituisanja Skupštine. Zaboravljate da u koaliciji imate PUPS koji već pregovara sa predsednikom Srbije. Zaboravljate da ste vi samo deo šire koalicije u kojoj ni Palma nije imun na "ličnu korist". Razmislite jeste li spremni ponovo da budete član "manjinske vlade"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA