MMF POTVRDIO: Dolazimo u Beograd 9. juna

Tada će, kako je planirano, početi tehnički razgovori između Srbije i MMF-a, dok će zvanični razgovori početi u ponedeljak, 13. juna sastankom u Narodnoj banci Srbije

  • 24

Misija Međunarodnog monetarnog fonda koju predvodi Džejms Ruf dolazi u Beograd 9. juna, potvrđeno je Tanjugu u sedištu ove međunarodne finansijske institucije u Vašingtonu.

VUČIĆ: Javlja mi se Džejms Ruf u SVIM OBLAČIĆIMA, ne spavam zbog njega!

Tada će, kako je planirano, početi tehnički razgovori između Srbije i MMF-a, dok će zvanični razgovori početi u ponedeljak, 13. juna sastankom u Narodnoj banci Srbije.

Mandatar za satava nove vlade Aleksandar Vučić danas je u šali izjavio da bukvalno ne spava zbog dolaska MMF-a i zbog pitanja koja će se time otvoriti.

- Ne spavam zbog dolaska MMF-a. Pitate me za vladu, a ja sanjam Džejmsa Rufa. Javlja mi se u svim oblačićima - rekao je Vučić i naveo da će po dolasku Misije u Beograd biti otvorena brojna pitanja.

Misija MMF je u Srbiji bila krajem februara, kada su započeti razgovori o četvrtoj reviziji trogodišnjeg programa, koji je Srbija zaključila sa tom institucijom.

Revizija nije zaključena, a stalni predstavnik MMF u Beogradu Deheng Kim je rekao Tanjugu da će ocena biti data prilikom sledeće posete delegacije MMF, koja će uslediti nakon izbora.

- Praksa MMF pred izbore varira, ali nije neuobičajeno da se odloži kompletiranje revizije zbog izbora", objasnio je Kim Tanjugu.

Prema njegovim rečima, tehnička vlada će preuzeti upravljanje nakon izbora, ali je ona, podsetio je, limitirana u ovlašćenjima da usvaja nove mere.

Trogodišnji Stend baj aranžman iz predostrožnosti, vredan oko 1,2 milijarde evra, Srbija je sa MMF-om zaključila u februaru 2015. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stranac u noci

    4. jun 2016 | 00:37

    Dolaze kamatasi

  • Jovica

    4. jun 2016 | 02:15

    Galeko im kuca bila.Orban i Erdogan su ih se otarasili, zabranili im rad.Clanstvo Eu ce samo da podigne limite, a od para ni traga. Tesko narodu.

  • Nemanja

    4. jun 2016 | 10:37

    Viktor Orban je oterao MMF. Madjarska danas ima istorisku nezaposlenost od 6%. Aleksandar Vučić sanja dolazak MMF-a,i oni su mu ispunili zelju!!! Ni Bog nam ne moze pomoci!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA