≫ 

VUČIĆ: Dolazak predsednika Kine od istorijskog značaja (FOTO)

Premijer Vučić je istakao da je dolazak predsednika Sija od istorijskog značaja za jačanje srpsko-kineskih odnosa

  • 2

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang razgovarali su danas o pripremama za predstojeću posetu kineskog predsednika Sija Ðinpinga.

Vučić i Li: Podrška i saradnja između Kine i Srbije

Premijer Vučić je istakao da je dolazak predsednika Sija od istorijskog značaja za jačanje srpsko-kineskih odnosa, budući da je ovo prva poseta šefa kineske države, nakon više od tri decenije, navodi se u saopštenju vladine Kacelarije za saradnju s medijima.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijer Vučić i ambasador Li razgovarali su i o zajedničkim projektima iz oblasti infrastrukture, energetike i industrije, čija je realizacija u toku, kao i o podršci kineske Vlade koju pruža u realizaciji projekta Železare Smederevo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • obilic

    8. jun 2016 | 22:10

    Sad niko ne veruje kini i ne sme da saradjuje zbog nato. A pametni prvo udju sa kinom i eto resenja po svim pitanjima. Naravno neki ćekaju da udju u uniju a neznaju da evropska unija je gotova. Novi koji dele svet su kina i rusija. Tako da VUCIC IDE DOBRO U PRAVOM SMERU. A MORA DA VAM PRICA DA IDETE U EVROPSKU UNIJU JER TAKO MORA JER NAROD MISLI DA CE OVI BITI STALNO BOGATI. SADA CLANICE EVROPSKE UNIJE IMAJU DA IDU ZA NATO PROSERE DAIDE I PLACA. E SAD MI JE LAKSE CAO EVROPSKA BANDO

  • obilic

    8. jun 2016 | 19:24

    Bravo vucicu sad smo najaci. Ali ako smo jedino mi to jest česi i srbi u najlepsim odnosima sa kinom onda to i nije mozda tako lose. Ako je to formiranje nove evropske zajednice gde nece da nas zeza nato i evropska unija onda kapa dole. BRAVO TI SI POSLE ZEMANA DRUGI KOJI UME DA VODI POLITIKU. AKO JE DRUGOJACIJE DA KINA TRAZI UNISTENE KOMUNISTICKE ZEMLJE DA IM PODELI PRLJAVU TEHNOLOGIJU JER SU U KINI TAKO SASRALI PRIRODI DA CE TO DA IH KOSTA MNOGO ŽIVOTA INACEPODRZAJU IH SVE SVETSKE KOMPANIJE SVETA KAKO BI SMANJILE EKOLOSKU KATASTROFU U SVOJOJ ZEMLJI. ALI S OBZIROM DA SMO U EVROPI TO JE NAJLEPSI PLAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA