Vučić: Pred regionom mnogo teških godišnjica i problema koji treba da budu prevaziđeni na najbolji mogući način

- Ne zaboravite, nama sledi Srebrenica 11. jula, pa u odnosu sa Hrvatima 5. avgust, godišnjica Oluje. Mnogo teških godišnjica i problema za sve nas - podsetio je Aleksandar Vučić

  • 76

Kandidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pred regionom mnogo teških godišnjica i problema, pre svega emocionalnih, da oni treba da budu prevaziđeni na najbolji mogući način, razgovorom, dijalogom, otvorenošću i odgovornošću.

VUČIĆ POSLE KONSULTACIJA: Zadovoljan sam razgovorima i kvalitetnim idejama, sve je i dalje otvoreno (VIDEO)

Vučić je novinarima u parlamentu rekao da je zato i zadovoljan razgovorima sa predstavnicima manjinskih lista u parlamentu, te da je važna vest što se danas moglo veoma ozbiljno, argumentovano i odgovorno razgovarati.

- To do pre nekoliko godina nije bilo jednostavno i lako moguće. Zadovoljan što smo to uspeli i što sam gotov potpuno siguran da ćemo dobre rezultate da napravimo i da ćemo sačuvati mir i stabilnosti u Srbiji, čak i da utičemo na takav način na očuvanje mira i stabilnosti u BiH - rekao je Vučić povodom razgovora sa Bošnjačkom demokratskom zajednicom Sandžaka.

VUČIĆ O SLUČAJU SAVAMALA: Iza rušenja stoje najviši organi gradske vlasti! (VIDEO)

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

On je naveo da je i jedna i druga strana na sastanku izrazila zabrinutost zbog odnosa Srba i Bošnjaka, da obe strane vide da to ne ide u onom pravcu i brzinom kako bi želeli, ali da itekako razumeju da bi bila katastrofa ukoliko bi došlo do pogoršanja odnosa.

Ne zaboravite, nama sledi Srebrenica 11. jula, pa u odnosu sa Hrvatima 5. avgust, godišnjica Oluje, tek što je godišnjica Bljeska prošla. Mnogo teških godišnjica i problema za sve nas, emocionalnih problema koje moramo da prevaziđemo na najbolji mogući način, razgovorom, dijalogom, otvorenošću i rekao bih odgovornošću. Zato i jesam zadovoljan", kazao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljilja

    8. jun 2016 | 22:23

    Mnogo problema ne u regionu vec u Nisu na registraciji vozila,pasosa,lk. Sramota za grad Nis da dva saltera

  • Dusan

    9. jun 2016 | 00:49

    Za ovo treba dogovor ne verujem da hrvati imaju nameru da se dogovaraju.

  • aca

    9. jun 2016 | 00:45

    Danas smo stabilna država i probleme koje imamo moramo da prevaziđemo na najbolji mogući način

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA