≫ 

NIKOLIĆ: Odgovorni za rušenje u Savamali ne mogu da ostanu na funkciji!

Nikolić je nakon obeležavanja 90. godišnjice Arhiva Vojvodine, gde je otvorio i izložbu, rekao da želi da se taj slučaj raščisti

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Novom Sadu da, ako je za rušenje u Savamali odgovorno izabrano lice, taj čovek ne može više biti na javnoj funkciji.

VUČIĆ DETALJNO O SAVAMALI: Pustite organe da rade, nemojte vi da hapsite!

Nikolić je nakon obeležavanja 90. godišnjice Arhiva Vojvodine, gde je otvorio i izložbu, rekao da želi da se taj slučaj raščisti.

- To nije posao vlade, već je posao za sud i tužilaštvo. Nisam video spisak nalogodavaca, ali se slažem da slučaj treba da se raščisti. Mislim da u Srbiji zbog slobode medija danas ništa ne može da se zataška- rekao je Nikolić.

On je upitan da li zna sastav nove vlade rekao nije razgovarao sa mandatarom Aleksandrom Vučićem nakon što je on obavio konsultacije sa predstavnicima stranaka.

- Verujem da on ima zaokruženu sliku, kao i da će pojedini predstavnici manjina biti u vlasti, što smartam jako dobrim  - kazao je Nikolić.

Na pitanje da li ima sanzanja o tome da li će socijalisti ući u vladu rekao je „zar ne vidite da okrećem kao kiša oko Kragujevca“ i poručio da on i ne razmišlja o tome.

Foto-ilustracija: Profimedia/INSADCO Photography, Youtube/Srbija Danas! Foto-ilustracija: Profimedia/INSADCO Photography, Youtube/Srbija Danas!

- Zašto bih ja razmišljao da li će u vladu u ući SPS ili neka druga skraćenica. Očekujem samo da vlada dobro radi i da se 2017. godine živi bolje- dodao je Nikolić.

Govoreći o optužbama lidera radikala Vojislava Šešelja da je izdajnik, Nikolić je kazao da već osam godine ne komentariše to što Šešelj govori.

- Psovao mi je javno majku koju zna da sam sahranio kao dete. Neka pročita šta je o govorio Miloš Obrenović- kazao je Nikolić.

Predsednik Srbije je dodao da nikada nije izdao Srbiju i da je to navjažnije, kao i da je Šešelj taj koji je hteo da uništi SRS, a ne on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA