≫ 

VUČIĆ: Kako stvari stoje, dići ćemo plate i penzije!

Komentarišjući izjavu šefa Misije MMF za Srbiju Džejmsa Rufa - da neće moći da se podižu plate i penzije, jer Srbija kasni u reformi javnog sektora, Vučić je rekao da je ta ocena donekle izvučena iz konteksta

  • 75

Ako rezultati na fiskalnom planu budu dobri mi ćemo plate i penzije povećati, poručio je danas mandatar Aleksandar Vučić, dodajući da kako stvari sada izgledaju to će biti izvodljivo.

 

Komentarišjući izjavu šefa Misije MMF za Srbiju Džejmsa Rufa - da neće moći da se podižu plate i penzije jer Srbija kasni u reformi javnog sektora, Vučić je rekao da je ta ocena donekle izvučena iz konteksta.

 

- Ruf je u toj izjavi dao mnogo dobrih i izvanrednih stvari, a ta je ocena izvučena iz konteksta, jer je on rekao da se neće povećavati plate i penzije ako ne bude dodatnih fiskalnih ušteda. Ali u našoj je zemlji samo negativno vest i to nam je osatllo valjda još iz turskog perioda - poručio je Vučić.

 

Dodao je da su nam fiskalni rezultati nikad biolji, makro ekonomska situacija takođe, a MMF je i pre godinu dana imao isti zaključak pa smo mi ipak povećali plate.

 

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

- Ako budemo imali dobre rezukltate povećaćemo plate i penzije, a kako stvari sada izgledaju to ćemo moći da uradimo. Razume Rufa, jer oni žele još veću stabilnost, da sve ide bez ikakvog rizika - naveo je Vučić, primetivši da mnogi ismevaju i to što je kao posebno značajno on saopštio pre dva dana da je prosečna plata u Srbiji prešla 400 evra, ali je dodao da su to oni koji su govorili da nećemo dostići ni 500 evra prosečne plate.

 

- I to ćemo, međutim, pokušati da ostvarimo za vreme mandata ove vlade - poručio je Vučić.

 

Upitan za kada planira drugi krug pregovora o vladi, Vučić kaže da će da ih obavi sledeće nedelje, ali ne pod okom kamere.

 

- Ovo sam uradio (ovonedeljne konsultacije), jer mislim da je ta vrsta pristojnosti i odgovornosti nešto novo u Srbiji, ali neću nijednu reč da kazem. Želim da pozovem one sa kojima mislim da sarađujem i da se dogovorim ako je moguće - rekao je Vučić.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    10. jun 2016 | 19:37

    Nadam se na će se plate i penzije povećati i to se nadam malo više. Znam da je što su veće Srbiji na štetu ali opet ako su plate premale dešava nam se ovo da su građani postali lenji, neambiciozni i nezadovoljni do krajnjih granica. Malo veće plate bi probudile motivaciju među građanima, a taj trošak se lako da otplatiti jer bi građani bolje obavljali posao.

  • Danijel

    10. jun 2016 | 14:30

    Ovo je odlična vest za sve građane.

  • kika

    10. jun 2016 | 14:48

    Premijer sta god obeca i ispuni tako da verujem da ce i ovo ispuniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA