Vulin: Izložba o Stepincu UVREDA ZA ŽRTVE ustaškog režima!

Kad se već rehabilituju ratni zločinci, neophodno je da se predstavi istina o žrtavama ustaškog režima

  • 35

- Nečuveno je da se u jednoj evropskoj instituciji vrši pokušaj rehabilitacije osuđenog ratnog zločinca - ocenio je danas povodom izložbe Alojziju Stepincu u Evropkom parlamentu (EP) ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je najavio da će to ministarstvo oštro protestovati i zatražiti od Evropskog parlamenta da omogući prostor da se pokaže i istina o žrtavama ustaškog režima.

STEPINCA VELIČAJU USRED EU: Evropski parlament organizuje izložbu i konferenciju u čast VELIKOG ZLOČINCA

- Ako ima mesta za pokušaj rehabilitacije vikara ustaške vojske, onda mora biti mesta za istinu o žrtavama ustaškog režima - rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vulin je podsetio da je Stepinac osuđen za ratne zločine, dodajući da on ne može da zamisli da bi i jedan drugi osuđenik za ratne zločine mogao da dobije prostor za rehabilitaciju u nekoj evropskoj instituciji.

ALOJZIJE JE VELIKI USTAŠA, GONITE GA! Evo zašto je Tito mrzeo i želeo da strelja hrvatskog sveca Stepinca!

- To je strašna uvreda za sve žrtve ustaškog režima. Ako ima mesta za rehabilitaciju ustaškog vikara, onda se pitam, gde je mesto žrtvama ustaške vojske i ustaške države - upitao je Vulin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    15. jun 2016 | 12:40

    Koji smo mi sadomazohisti!!! I posle svega daj hrli u tu poganu Evropsku uniju! Pljuju nas gde stignu, vredjaju zive i mrtve a mi ko stoka. Pa srbima od nas samih ne treba veci neprijatelj.

  • VAN

    15. jun 2016 | 12:16

    EU i parlament ukazuju na svoju prikrivenu fašističku ideologiju.

  • SLAVONIJA ali ZAPADNA

    15. jun 2016 | 13:18

    A zašto se ti ministre nisi prvi sjetio i organizovo na tom istom mjestu i dokazao ko je i šta taj ustaša.Srbi uvijek kasne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA