DOBIO SAM ZADATAK OD SI ĐINPINGA DA ODMAH REALIZUJEMO PROJEKTE, poručuje kineski ambasador Li Mančang

Nikolić i Li Mančang saglasili su se da su projekti vezani za smederevsku železaru i izgradnju pruge Beograd - Budimpešta apsolutni prioritet

  • 12

Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang preneo je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je od predsednika Si Ðinpinga dobio zadatak da odmah krene u realizaciju svih projekata koji su dogovoreni tokom posete.

Ambasador je preneo i izraze duboke zahvalnosti kineskog predsednika i njegove supruge na sjajnom dočeku i veličanstvenom gostoprimstvu koje su doživeli tokom posete Srbiji, saopštila je predsednikova Pres služba.

Nikolić i Li Mančang saglasili su se da su projekti vezani za smederevsku železaru i izgradnju pruge Beograd - Budimpešta apsolutni prioritet. Takođe, pošto se svega nekoliko dana nakon posete kineskog predsednika još nekoliko kineskih kompanija izjasnilo da su zainteresovane za investiranje u Srbiju, potrebno je posvetiti se izradi novih zajedničkih projekata koji bi omogućili dodatna ulaganja u srpsku privredu.

Predsednik Srbije i ambasador NE Kine razgovarali su i o mogućnostima ulaganja kineskih kompanija u srpsku namensku industriju i u poljoprivredno - prerađivačku industriju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budak

    22. jun 2016 | 13:20

    Kupi nam protivgradne rakete,kada ovi nasi nisu ni za to sposobni

  • Isko

    22. jun 2016 | 11:59

    Kao neko ko je bio poslovno u Kini, mogu vam reći da su po poslovnoj kulturi i sposobnosti svih u lancu proizvodnje, od nas toliko daleko da ne znam kako ćemo se prilagoditi. Drugo, Kinezi mnogo brže uče od drugih ljudi. Mi moramo da uključimo maksimalni potencijal da bi ih pratili i da ne bi bili neko ko samo kupuje iz Kine. Poznajući naš mentalitet, jer previše komplikujemo i nismo baš raspoloženi da ginemo na poslu, to može da stvori probleme, ukoliko Kinezi budu želeli da dislociraju neki proizvodni pogon.

  • Kiki

    22. jun 2016 | 13:33

    E to mogu nazvati bracom odma rade A ruski lazovi 07 obecali kredit i gasovod vozove jos nisu isporucili a kad ce A daaa dali maketu e botovi ako su vam to braca pa vi ste? Hvala ti VUCICU sto dovodis prave ljude otkaci se od ruskog zla Ceo svet mrzi to zlo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA