Ditman: NEMA NOVIH USLOVA za Srbiju!

Važno je da Srbija, kako napreduje na putu evropskih integracija, sve jače prilagođava spoljno političku pozciiju sa stavovima EU

  • 7

Nemački ambasador u Beogradu Aksel Ditman izjavio je danas da Nemačka podržava članstvo Srbije u EU i da nema novih uslova na tom putu, ali je napomenuo da se od naše zemlje očekuje da na putu evropskih integracija usaglasi svoju spoljnu politiku sa pozicijom EU.

 

Povodom izjave državnog sekretara u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova Mihaela Rota da Srbija, kao zemlja koja želi članstvo u EU, ne može da ima neutralne spoljnopolitičke stavove, već mora da ih uskladi sa stavovima Unije, Ditman je gostujući na TV Pink rekao da to nije nova pozicija.

 

NEMAČKA PODRŽALA NASTAVAK EVROPSKOG PUTA SRBIJE: Ditman čestitao Vučiću na izbornoj pobedi

 

- Nemačka se zalaže za članstvo Srbije u EU i snažno podržava stratešku odluku Srbije da bude članica EU. To je najvažnija strateška odluka - rekao je Ditman.

 

U tom procesu, kako je objasnio, sada se radi na otvaranju poglavlja koja se odnose na vladavinu prava jer je to srž procesa modernizacije, pored ekonomskih reformi koje je pokrenula vlada.

 

- Zato svi želimo da što pre budu otvorena ta poglavlja - naglasio je Ditman.

 

EU je, kako je rekao, zajednica zajedničkih vrednosti koja formira zajedničke spoljnopolitičke stavove.

 

- Zato je važno da Srbija kako napreduje na putu evropskih integracija sve jače prilagođava spoljno političku pozciiju sa stavovima EU - rekao je Ditman.

 

On je rekao i da nema novih uslova na evropskom putu Srbije podsetivši da su sve članice zajedno donele odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom.

 

- Trenutno usaglašavamo stavove u EU i na dobrom smo putu. Stav celokupne EU je utvrđen u zajedničkom pregovaračkom okviru i Srbija je pristala na taj okvir. Novih uslova nema - rekao je Ditman.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spartak

    23. jun 2016 | 09:56

    To nije bitno,vec ti bolje kreni u tvoju drzavu pa tamo uslovljavaj i sredi probleme koje ima tvoja Nemacka...

  • ORTODOX RS

    23. jun 2016 | 10:08

    Jeste otpad ljudski !!!Na zalost ona je vec pobedila izbore tako su Masoni odlucili jer ona mora sprovoditi njihove ideje koje sve jesu samo nisu ljudske i moralne .

  • Milorad

    24. jun 2016 | 11:04

    bezobrazni fasizam.svoj na svome ,prijatelj sa prijateljima bez ultimatuma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA