≫ 

Slovačka već radi na otvaranju poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Srbijom

Holandija je tokom predsedavanja EU preduzela sve napore sa ciljem postizanja konsenzusa među 28 članica Unije o otvaranju poglavlja 23 i 24 sa Srbijom, a Slovačka je nasledila veoma dobru osnovu za zaključenje tog procesa

  • 17

Slovačka, koja je od danas do kraja godine preuzela predsedavanje EU, odmah je nastavila da radi na prevazilaženju preostalih razlika u stavovima oko otvaranja poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa Srbijom, rekao je Tanjugu portparol Ministarstva spoljnih poslova Slovačke Igor Skoček.

I dalje bez odluke o otvaranju poglavlja 23 i 24

- Politika širenja spada među priorite slovačkog predsedavanja Savetu EU, kao što je navedeno u nedavno objavljenom programu. Radimo na jačanju verodostojnosti ove politike kroz održavanje zamaha u procesu pristupanja - naglasio je on.

Poglavlja nisu otvorena zbog manjka političke volje, tvrdi Jadranka Joksimović!

Skoček je kazao da je Holandija tokom predsedavanja EU preduzela sve napore sa ciljem postizanja konsenzusa među 28 članica Unije o otvaranju poglavlja 23 i 24 sa Srbijom, a da je Slovačka nasledila veoma dobru osnovu za zaključenje tog procesa.

SLOVAČKA PREUZELA PREDSEDAVANJE EU: O budućnosti ne mogu odlučivati samo tri moćne članice (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mi smo odmah počeli sa nastavkom rada u pravcu prevazilaženja odstupanja u stavovima. Ohrabreni smo pozitivnim stavom svih strana I nadamo se da će ovaj rpoces moći uspešno biti završen, kako bi Srbija mogla nastaviti rad na najvažnijim kriterijumima celog procesa pregovora - naglasio je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BUDIMO FER

    1. jul 2016 | 20:03

    NIJE MI JASNO ZAR JE HRVATSKA EVROPSKA UNIJA. ZAR ĆE ONI NEKOGA NEČEMU UČITI. KATASTROFA OKRENIMO SE SEBI A ONI NEKA SE J..U KAKO ZNAJU I KAKO HOĆE.

  • ZILE

    1. jul 2016 | 15:07

    NAS EU NECE!!!

  • Nikolas

    1. jul 2016 | 16:08

    PRVE RECI NOVORODJENE DECE U SRBIJI CE BITI -POGLAVLJE 23i24-UMESTO TATA I MAMA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA