PREDSEDNIK NIKOLIĆ: Uskoro očekujemo OTVARANJE POGLAVLJA 23 i 24! (FOTO)

Ambasadori Grčke i Bugarske rekli su danas da očekuju Srbiju što pre u Evropskoj uniji

  • 9

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da očekujemo u narednim danima otvaranje poglavlja 23 i 24, kao pozitivan signal da Evropska unija ceni sve ono što je naša zemlja do sada postigla.

Miščević: Mi smo spremni da otvorimo poglavlja već sutra

- Srbija ostaje čvrsto na putu evrointegracija, jer Evropsku uniju i dalje smatra organizacijom u kojoj može da ostvari značajan prosperitet za svoje građane, uprkos problemima sa kojima se Evropa trenutno suočava. Mi očekujemo u narednim danima otvaranje poglavlja 23 i 24, kao pozitivan signal da Evropska unija ceni sve ono što je naša zemlja do sada postigla i veoma nam je dragocena podrška koju dobijamo od naših prijatelja - rekao je Nikolić u odvojenim susretima sa ambasadorom Grčke Konstantinosom Ekonomidisom i ambasadorom Bugarske Angelom Dimitrovim, saopštila je predsednikova Pres služba.

Ekonomidis je rekao da je Grčka zadovoljna zbog najavljenog otvaranja poglavlja 23 i 24 sa Srbijom, dodavši da naše dve zemlje imaju stabilne prijateljske odnose i da zbog toga Grčku raduje svaki korak napred koji Srbija napravi ka statusu punopravnog člana Evropske Unije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je istakao da se nada da će se odlični odnosi sa Srbijom dodatno unaprediti u narednom periodu, kako bi Srbija i Grčka zajedno dale puni doprinos regionalnoj stabilnosti, kao preduslovu opšteg razvoja.

Dimitrov je takođe istakao značaj otvaranja poglavlja 23 i 24, napomenuvši da je jako bitno da evropski put Srbije nije usporen zbog problema sa kojima se Evropska unija u ovom trenutku susreće.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je rekao da Bugarska želi Srbiju što pre u Evropskoj uniji i da je siguran da će put evrointegracija kojim naša zemlja ide biti uspešan.

Ambasador Republike Bugarske preneo je Nikoliću pozdrave predsednika Plevnelijeva, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HitMan

    5. jul 2016 | 16:18

    Sto ne organizujete referendum...?!

  • Milos

    5. jul 2016 | 16:38

    A koliko ima poglavlja, milion? E moj narode... Referendum za eu pod hitno.

  • BG

    5. jul 2016 | 17:44

    Molim sunarodnike iz susedne drzave koji bi svoju zemlju da dele i misle da im Srbija na evropskom putu ili u EU nece pomoci da dodju do svog cilja da shvate da u tim njihovim zamisljenim procesima mi svakako necemo ucestvovati. Opet bi neka braca da zloupotrebe Srbiju,a ja im kazem da nas je Dvadeseti vek i bratska ujedinjenja naucio pameti i da je Srbija danas na svom evropskom putu,a ko hoce da nas sledi dobro je dosao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA