SLOVACI POZDRAVILI KONSENZUS: To je korak napred u otvaranju poglavlja

Na Slovačkoj je, kao predsedavajućoj Evropskim savetom, da zakaže i Međuvladinu konferenciju na kojoj bi poglavlja 23 i 24 bila i otvorena

  • 0

EU je postigla konsenzus oko otvaranja novih poglavlja u pregovorima sa Srbijom. Slovačko predsedavanje EU odmah je pozdravilo ovaj, kako kažu, korak napred u otvaranju poglavlja 23 i 24 sa Srbijom.

- Sada očekujemo da Komitet stalnih predstavnika zemalja članica EU donese svoju odluku u četvrtak. Srbija je ispunila svoje obaveze i uslove neophodne za otvaranje ova dva poglavlja - navodi se u zvaničnom saopštenju slovačkog predsedavanja.

Slovačko predsedništvo je Tanjugu potvrdilo da će se novouspostavljeni konsenzus zemalja članica EU naći u četvrtak, 7. jula, na dnevnom redu sastanka ambasadora članica EU.

KONAČNO: Potvrđen konsenzus svih članica EU o otvaranju poglavlja!

Odluka o otvaranju novih poglavlja sa Srbijom trebalo bi da bude doneta bez dalje rasprave. Na Slovačkoj je, kao predsedavajućoj Evropskim savetom, da potom zakaže i Međuvladinu konferenciju na kojoj bi poglavlja 23 i 24 bila i otvorena.

ZELENO SVETLO ZA SRBIJU: Hrvatska dala saglasnost za otvaranje poglavlja 23!

U ovom trenutku očekuje se da to bude 18. ili 19. jula, na marginama redovnog sastanka Saveta ministra spoljnih poslova EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA