≫ 

NOVA PROVOKACIJA ĆAMILA DURAKOVIĆA: Napad na Vučića u Potočarima je - CIRKUS!

To je bio jedan od razloga zbog kojih je ove godine, na njihov zahtev, Organizacioni odbor odlučio da se negatorima genocida zabrani ulazak u Potočare 11. jula

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković je prošlogodišnji napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima nazvao cirkusom u pokušaju da opravda zahtev Majki Srebrenice koje su, kako kaže, tražile da ove godine ne budu pozvani "negatori genocida".

PREPORUČIO BIH ONOM KOGA NAJVIŠE MRZIM DA ŽIVI OVDE: Ovako izgleda život u Srebrenici (FOTO)

Duraković je u intervjuu za magazin BiH Dani rekao da "shvata da su Majke Srebrenice revoltirane izjavama iz Srbije i Vučićevom prošlogodišnjom posetom".

Vučić je, kazao je, prošle godine bio pozvan jer su očekivali zaokret u spoljnoj politici Srbije, te da je, kako je rekao, srpski premijer upravo ta spona.

- Na kraju se sve pretvorilo u jedan cirkus ko je gađao Vučića kamenom, a onih 175 tabuta, posmrtnih ostataka koji je taj dan trebalo da budu sahranjeni, ostali zaboravljeni. Ne znam je li ih par medija onako usput spomenulo - rekao je Duraković.

Foto: MUP RS Foto: MUP RS

Duraković smatra da ne treba zaboraviti da je srpski premijer mesec posle Potočara, 9. januara, bio i u Banjaluci na obeležavaju Dana Republike Srpske koji je, kako je rekao, Ustavni BiH proglasio nelegalnim.

Taj gest premijera "oštro su tada osudile i Majke Srebrenice", naveo je Duraković, koji ne prestaje da se bavi ovom temom uprkos tome što su njegove izjave na račun premijera Srbije osudili i neki bošnjački zvaničnici, kao i predstavnici Hrvata, trećeg konstitutivnog naroda u BiH.

- To je bio jedan od razloga zbog kojih je ove godine, na njihov zahtev, Organizacioni odbor odlučio da se negatorima genocida zabrani ulazak u Potočare 11. jula. Da budem iskren, majke su to od mene tražile još 2015 - naveo je Duraković dodajući da se tada, nakon brojnih pomirljivih poruka iz Beograda, nadao da "možda 20. godišnjica konačno donese priznanje genocida i insistirao je da ipak pruže ruku Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    7. jul 2016 | 17:27

    Na ove sitne lokalne politicare ne treba obracati paznju. Oni na ovaj nacin pokusavaju da skope jeftine politicke poene kod svojih glasaca.

  • SKOJ

    7. jul 2016 | 22:39

    Sve sto je Camil rekao "culi smo", hvala na dugackom objasnjenju i obrazlozenju. Javi nam sledece godine da li da posaljemo nekoga ili ne i izvini ako smo te na bilo koji nacin bilo cim povredili. Zelimo vam mir ove godine koji svi upokojeni zasluzuju. Miru i prijateljstvu se nadamo kad budete spremni javite se a i dodjite i obidjite nas.

  • milka

    7. jul 2016 | 17:29

    Durakovicu viste sami veliki CIRKUS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA