Poslanici Evropskog parlamenta POZDRAVILI otvaranje poglavlja sa Srbijom!

Evropski parlament izrazio zadovoljstvo zbog velike podrške evropskim integracijama Srbije u Narodnoj skupštini

  • 3

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas sa poslanicima Evropskog parlamenta (EP), koji su pozdravili najavljeno otvaranje pregovarackih poglavlja 23 i 24 sa Srbijom i istakli da je važno nastaviti evropske integracije, kao i sprovodenje reformi.

Ovo su 4 BITNE STVARI o čuvenom poglavlju 23 koje običan čovek TREBA DA ZNA!

Gojković je u razgovoru sa članovima grupe "Prijatelji Srbije" u EP istakla da je odluka o otvaranju poglavlja 23 i 24 dobra vest za Srbiju, saopšteno je iz njenog kabineta.

- To je važna poruka za građane Srbije koji su na proteklim izborima potvrdili većinsko opredeljenje za evropski put naše zemlje - poručila je Gojković i naglasila da će Srbija nastaviti da sprovodi reforme kako bi dostigla evropske standarde za svoje građane, a da EU i države članice odlučuju kada će Srbija i postati član.

Predsednica republičkog parlamenta je naglasila i da formiranje te grupe prijatelja u EP pokazuje da Srbija ima iskrene prijatelje koji žele da pomognu proces evropskih integracija Srbije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Gojković je podsetila da su u prethodnom skupštinskom sazivu učinjeni značajni napori da se Skupština Srbije što više uključi u proces evropskih integracija i navela da je republički parlament u prethodnom sazivu doneo ukupno 384 zakona i 243 drugih akata, među kojima mnoge reformske zakone i zakone kojima usklađujemo domaće zakonodavstvo sa evropskim.

- Pred novim sazivom Narodne skupštine je veliki i važan posao nastavka započetih reformi, usklađivanja našeg zakonodavstva sa pravom EU, kao i razmatranja pregovaračkih pozicija Srbije za pregovore o članstvu u EU, za koji smo se dobro pripremili - rekla je Gojković.

Predsednik grupe "Prijatelji Srbije" u EP Emilian Pavel izrazio je zadovoljstvo zbog velike podrške evropskim integracijama Srbije u Narodnoj skupštini i očekivanje da će parlament nastaviti sa donošenjem reformskih zakona.

Poslanici su upoznali Gojković sa aktivnostima grupe "Prijatelji Srbije" od formiranja 2015. godine, koje su imale za cilj promovisanje Srbije, a ukazali su i na značaj konkretnih projekata prekogranične saradnje kako bi se dodatno podstakla saradnja u regionu.

U delegaciji grupe "Prijatelji Srbije" su i Franc Bogovič, Edvard Kukan, Tanja Fajon, Andor Deli i Paul Tang.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto

    8. jul 2016 | 12:22

    A o uslovima ništa a?

  • Analitičar

    8. jul 2016 | 13:04

    Herren und frauen,malo mrk,nećemo u ropstvu eu i nato,nkikada kolonija,al možemo as tući bolje no isil,tri puta smo vas tukli i opet ćemozato dalje odSrbije i njenih resursa,upamtite,to štonam spremate,dežžavaće se uvašoj kući

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA