≫ 

VUČIĆ O ZLOČINU U ZAJEČARU: Nisam siguran da bi smrtna kazna kretena sprečila da uradi to što je uradio!

- Pripremamo plan za pooštravanje kazni i za nasilničko ponašanje - najavio je između ostalog Aleksandar Vučić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u petak sa ministrima pravde i unutrašnjih poslova Nikolom Selakovićem i Nebojšom Stefanovićem predstaviti ozbiljan i sveobuhvatan plan o pooštravanju kazni za nasilničko ponašanje, povodom slučaja silovanja i ubistva trgodišnje devojčice Anđeline Stefanović iz mesta Vratarnica kod Zaječara.

VUČIĆ ĆE UDARITI PO SILEDŽIJAMA I NASILNICIMA: Ne bio im ja u koži!

Prema rečima premijera Srbije, taj plan bi trebalo da predvideti snažniju krivičnu i veoma preteću prekršajnu odgovornost.

- Pripremamo u petak iznošenje ozbiljnog plana, imamo određenih konsultacija sa ljudima iz Sigurnih kuća, sa predstavnicima različitih institucija, poverenika. Reč je o pooštravanju kazni za nasilničko ponašanje - rekao je Vučić novinarima u Aranđelovcu.

Kaže da je problem ako neko prijavi nasilje u porodici, dođe policija i priverde ga, a potom tužilac kaže da tu nema krivičnog dela, pa ga pošalje kod prekršajnog sudije, on takođe kaže da ne može ništa da se uradi, pa se nasilnik vrati kući.

Foto: Informer Foto: Informer

- I onda kaže - sad ćeš tek sad da vidiš svoga Boga i uradi mnogo goru stvar. Te zakonske propise dramatično pooštravamo, uvodimo snažniju krivičnu i veoma preteću prekršajnu odgovornost, tako da mnogo, mnogo teže posledice i konsekvence za svakoga ko misli da se naisljem posluži u porodici i van pordice i na svakom dugom mestu - rekao je Vučić.

Vučić je dodao i da će taj plan predvideti mnogo bolju koordinaciju policije, tužilastva, pravosudnih organa i svih u tom lancu, uključujući i centre za socijalni rad.

Upitan da odgovori na pitanje vezano za inicijativu za povratak smrtne kazne u Srbiji zbog zločina koji se dogodio u selu Vratarnica, Vučić je rekao da je prosto nemoguće tako voditi državu kako nekome pada na pamet.

- Da li mislite da bi kretena iz Vratarnice smrtna kazna sprečila da učini to što je učinio? Ja nisam siguran. Postavlja se pitanje da li hoćemo nešto da uradimo da bismo sprečili ili da bismo nasiljem uzvraćali na nasilje - poručio je Vučić.

Šta ste vi rekli o smrtnoj kazni, pogledajte u video prilogu prve srpske internet televizije T Now:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ***

    13. jul 2016 | 15:34

    Za smrtnu kaznu! Treba hraniti te bolesnike dozivitno. U nedostatku smo hrane i vode!

  • aca

    13. jul 2016 | 15:31

    Naravno smrtna kazna da bi drustvo bilo sigurno u buducnosti

  • Uros

    13. jul 2016 | 15:23

    Smrtna kazna postoji u Kini. Mislim da se svakako mora nesto uraditi po ovom pitanju. U koliko bi to uticalo na visi stepen bezbednosti, onda je svakako treba uvesti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA