Raskol među radikalima!

Na sednici Centralne otadžbinske uprave Milorad Mirčić, Aleksandar Martinović i Boris Aleksić podneli ostavke nezadovoljni kadriranjem Šešelja. Lidija Vukićević vratila člansku kartu

  • 0

Zbog odluke predsednika SRS-a Vojislava Šešelja da postavi Vjericu Radetu na mesto potpredsednika stranke, na sednici Centralne otadžbinske uprave u subotu ostavke su dali: Aleksandar Martinović, Milorad Mirčić, Boris Aleksić, Milorad Buha, Lidija Vukićević, Paja Momčilov.

Prema saznanjima "Kurira", Martinović i Mirčić sami su se povukli s potpredsedničkih funkcija jer su nezadovoljni činjenicom da su i nakon izbornog poraza unapređeni Nemanja Šarović i Vjerica Radeta.

Vojislav Šešelj ih je više od pola sata ubeđivao da se predomisle, ali nije vredelo, definitivno su prelomili kad im je lider SRS-a stavio do znanja da se neće odreći Radete.

Šešeljev predlog za rekonstrukciju rukovodstva stranke nije glatko prošao ni na zasedanju Predsedništva stranke, gde je osam članova glasalo "za", a 11 "protiv".

- Šešelj je Borisu Aleksiću uputio opasku da je "nesposobni neradnik", što je Aleksića pogodilo do te mere da je podneo ostavku na sve funkcije u SRS, pa više neće obavljati ni funkciju Šešeljevog pravnog savetnika u Hagu - kaže izvor iz Predsedništva SRS.

Izvor otkriva i da je sednica Otadžbinske uprave bila veoma burna, sa žestokim okršajima Nemanje Šarovića s Draganom Todorovićem i Pajom Momčilovim.

- Iznenađen Šešeljevim kadrovskim rešenjima, Todorović je poručio: "Braćo radikali, zbog ovoga SRS neće trajati ni šest meseci" tvrdi izvor.

Prema rečima insajdera, najemotivnije je reagovala Lidija Vukićević, koja je rekla da ne može da bude u stranci u kojoj će Vjerica Radeta biti potpredsednik, nakon čega je predsedavajućem Zoranu Krasiću vratila svoju člansku kartu i napustila sastanak.

Na sednici Centralne otadžbinske uprave sevale su varnice i između Zorana Krasića i Jadranka Vukovića.

- Ti si za sve kriv. Šta si radio tokom kampanje? Ništa. Što ne kažeš nešto? - grmeo je Vuković.  Krasić je, kako kaže naš izvor, gledao u sto i pričao nešto sebi u bradu.

(D.Z./Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA