Večernje Novosti: Vlada do 4. avgusta, pet ministara odlazi

Bez resora će ostati Snežana Bogosavljević Bošković, koja je bila zadužena za poljoprivredu kao i Velimir Ilić koji je u prethodnoj vladi bio zadužen za vanredne situacije

  • 95

Nova Vlada Srbije biće formirana do 4. avgusta a Aleksandar Vučić ostaće njen predsednik, pišu "Novosti" u izdanju od utorka.

Vučić: Ne pada mi na pamet da se kandidujem za predsednika!

Prema navodima lista, u sastavu nove vlade neće biti mesta za dosadašnjeg ministra prosvete Srđana Verbića, ministarku državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički kao ni za Željka Sertića koji je vodio resor privrede.

Bez resora će ostati Snežana Bogosavljević Bošković, koja je bila zadužena za poljoprivredu kao i Velimir Ilić koji je u prethodnoj vladi bio zadužen za vanredne situacije.

Novi ministri, kako navode "Novosti", biće dugodišnji gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, koji bi trebao da preuzme resor poljoprivrede i Goran Knežević, koji bi vodio Ministarstvo privrede.

Dosadašnji ministar pravde Nikola Selaković preći će u resor držane uprave i lokalne samouprave dok bi Zlatibor Lončar ostao na funkciji ministra zdravstva.

List navodi i da je od socijalista, jedino Ivica Dačić siguran član nove vlade dok su ministrima energetike i kulture, Aleksandru Antiću i Ivanu Tasovcu, "opale" šanse da zadrže te resore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    26. jul 2016 | 09:06

    Nadam se da ce Vlada biti formirana na vreme i da ce sve funkcionisati kako treba. Pritisak Zapada verovatno postoji, ali mislim da ce on vremenom opasti.

  • Ana

    26. jul 2016 | 13:20

    Svako ko nije dobro radio i treba da ode.

  • nina

    26. jul 2016 | 10:11

    Ministri koji nisu dobro radili i treba da odu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA