≫ 

POČINJE RUŠENJE NELEGALNIH OBJEKATA: Ministarka Mihajlović najavila odlučnu reakciju države!

- Očekujem u najskorijem periodu da počne rušenje, satelitski snimak je dostupan, Republički geodetski zavod ga je platio, tako da imamo sve što je potebno da krenemo u taj proces. Trenutno se na celoj teritoriji Srbije snimaju objekti i komisije popisuju objekte na terenu - rekla je Mihajlović novinarima

  • 30

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas da će vrlo brzo početi rušenje nelegalnih objekata u Srbiji, koji su bez dozvole građeni nakon usvajanja Zakona o ozakonjenju objekata.

RUŠE 10.000 OBJEKATA U BEOGRADU: Krivična odgovornost svakom ko je nelegalno gradio

- Očekujem u najskorijem periodu da počne rušenje, satelitski snimak je dostupan, Republički geodetski zavod ga je platio, tako da imamo sve što je potebno da krenemo u taj proces. Trenutno se na celoj teritoriji Srbije snimaju objekti i komisije popisuju objekte na terenu - rekla je Mihajlović novinarima u Čačku.

Reč je o bespravnim objektima koji ne mogu da budu ozakonjeni, kao i objektima koji su građeni nakon donošenja Zakona o ozakonjenju bespravnih objekata, koji je usvojen u novembru 2015. godine.

Ministarka je kazala da će objekti biti rušeni na osnovu satelitskog snimka na osnovu kojeg će se upoređivati stanje, da li je nešto građeno posle donošenje zakona.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

- Ima dosta neobičnih situacija, pa često inspektori to ne urade na pravi način. Urade rešenje o rušenju, jer vide da je nešto napravljeno nakon donošenja zakona, a onda upute stranku na ozakonjenje - to ne može. Sve što je napravljeno bez dozvole nakon usvajanja Zakona o ozakonjenju objekata i nakon satelitskog snimka ide na rušenje - poručila je Mihajlović.

Ona je kazala da će Ministarstvo već sutra imati oko toga sastanak u Beogradu, koji ima najveći broj nelegalnih objekata.

- Sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim smo napravili tim i krećemo u ubrzavanje tog procesa, što znači rušenje i veću kontrolu inspekcije. Mislim da u mnogim gradovima mora da se povećaju kapciteti inspekcije, koja mora odgovorno da radi svoj posao - istakla je Mihajlović.

(Telegraf.rs / Tannjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac85

    27. jul 2016 | 14:04

    Nemoj da promasis predsednikovu vikendicu

  • Igor

    27. jul 2016 | 20:49

    Kako vas nije sramota.umesto da izdate potvrde za gradnju ili ti dozvole da država napuni budžet i omogući te ljudima da se skuce vi će te da rusite.vi ste ave osim sistema.lično sam hteo da legalizuje kuću doneo sam sve potrebne dokumente koje ste vi tražili i šta ste vi uradili povodom toga.ništa jer pojma nemate.tražio sam dozvolu nezna te koliko kosta kvadrat.nemate pojma ništa.omogućili ste kukovima da grade zgrade trzne centre a ljudima kao što sam ja rusite kuce od 48 kvadrata pritom sve želimo da platimo državi a šta koliko pa jel znate ?

  • Ezra

    27. jul 2016 | 14:35

    Aj bas da vidimo, leva strana save novi beograd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA