≫ 

JAČANJE SARADNJE SRBIJE I UKRAJINE: Vučić se sastao sa potpredsednicom ukrajinske vlade

Važno je da rukovodstva Srbije i Ukrajine međusobno podržavaju teritorijalni integritet dveju zemalja

  • 7

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica Vlade Ukrajine Ivana Klimpuš-Cincadze razgovarali su danas u Beogradu o bilateralnim odnosima i saglasili se da je važno da rukovodstva Srbije i Ukrajine međusobno podržavaju teritorijalni integritet dveju zemalja.

ZNAČAJAN NAPREDAK U EKONOMSKIM ODNOSIMA SRBIJE I SAD: Džons uručio Vučiću "Mapu puta"! (FOTO)

Premijer Vučić je istakao da se nada unapređenju ekonomskih odnosa i naglasio da je ove godine povećana robna razmena između Srbije i Ukrajine, ali nedovoljno s obzirom na ekonomske potencijale dveju zemalja, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

On je naglasio da je neophodno raditi na jačanju turizma, posebno nakon otvaranja direktne linije Beograd-Kijev kompanije "Er Srbija".

Sagovornici su istakli i potrebu potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovinskoj razmeni, dodaje se u saopštenju.

Potpredsednica ukrajinske Vlade Ivana Klimpuš-Cincadze čestitala je premijeru Vučiću pobedu na parlamentarim izborima i otvaranje poglavlja u procesu evrointegracija.

Ona je dodala da obe zemlje imaju isti cilj, a to je članstvo u Evropskoj uniji istakavši važnost međusobne podrške na evropskom putu.

Tema susreta bio je i Biznis forum koji će u oktobru biti održan u Kijevu uz saradnju privrednih komora, ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenkovic

    28. jul 2016 | 13:38

    Srbija ne podrzava Ukrajini,niti teritorijalni integritet. Krim je uvek bio Ruski,kao i Kosovo Srbsko. Krim je otet i poklonjen Rusiji,zatim je ponovo vracen matici,kao sto ce Kosovo biti milom ili silom vraceno. Dosta s izdajom nacionalnih interesa zemlje i ubadanja prsta u oko Rusima.

  • Сербия любит Россию

    28. jul 2016 | 16:17

    Украјина ће нас сигурно бранити од НАТО агресије,усташа,џиxадиста и шиптара

  • culafic vinka

    28. jul 2016 | 21:17

    Svakako je dobro uspostaviti prijateljske obnose sa Ukrajinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA