Teško da će Zajednica srpskih opština biti formirana ove godine

Od početka godine se vidi da ne postoji inicijalna kapisla ili jaka inicijativa koja bi mogla da doprinese izradi statuta i uspostavljanju ZSO, tvrdi Rašić

  • 1

Poslanik Srpske liste Nenad Rašić izjavio je da se teško može očekivati da bi u toku ove godine mogla da se formira Zajednica srpskih opština (ZSO).

ĐURIĆ U BRISELU: Kosovski premijer da ne izmišlja nove uslove za formiranje ZSO

On za to okrivljuje međunarodnu zajednicu za koju smatra da bi trebalo da pojača svoju ulogu u dijalogu između Beograda i Prištine, prenosi TV Most.

Rašić ističe da ZSO ne može biti formirana zbog velikog broja tehničkih poteškoća i dodaje da još ne postoji jaka inicijativa za formiranje Zajednice.

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu

- U prošloj godini sam rekao da sam skeptičan i da je teško ostvariti bilo šta u 2016. godini - rekao je on.

Foto: medijacentar.info Foto: medijacentar.info

Prema njegovim rečima, od početka godine se vidi da ne postoji inicijalna kapisla ili jaka inicijativa koja bi mogla da doprinese izradi statuta i uspostavljanju ZSO.

NOVI USLOVI IZ PRIŠTINE: Beograd mora da sprovede tri važna sporazuma ili nema Zajednice srpskih opština

- To se još nije desilo, iz mnogo razloga, a prvi i osnovni razlog je odgovornost Brisela i njegovih predstavnika - zaključio je Rašić, koji je poslanik u Skupštini Kosova.

S druge strane, kosovski analitičari veruju da bi ZSO mogla da dovede do normalizacije odnosa, ali da njeno formiranje mora da sačeka sprovođenje ostalih sporazuma, a takođe smatraju da je ZSO prvi korak ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, navodi TV Most.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    2. avgust 2016 | 14:29

    Kako zovu stanovnika Tirane TIRANIN i sta od takvih ocekivati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA