SAŠA JANKOVIĆ O KANDIDATURI ZA PREDSEDNIKA SRBIJE: Imamo zdravog i pravog predsednika, nije dobro govoriti o tome!

Svako ima pravo da se kandiduje, da bira i da bude biran - rekao je Janković

  • 10

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas da ne zna da li će se kandidovati za predsednika Srbije na sledećim izborima i da u ovom trenutku, kada Srbija ima zdravog, pravog i u punom kapacitetu predsednika, nije dobro govoriti o tome.

Vučić: Ne pada mi na pamet da se kandidujem za predsednika!

- Imamo zdravog i pravog, u punom kapacitetu predsednika, čija je funkcija stabilna. Licitiranje u ovom trenutku o tome šta će svako od nas da radi nije dobro za funkciju predsednika u situaciji slabih institucija - ističe Janković, prenosi rtv.rs.

Janković je povodom optužbi da ima političke ambicije, rekao da svako može da ima političke ambicije i da je pravo da se neko kandiduje, da bira i bude biran.

- Ako je insistiranje na vladavini prava, zakonitosti, zdravom razumu i doslednosti i odgovornosti za greške bavljenje politikom, onda sam ja oduvek bio političar - rekao je Janković.

On je povodom navoda da bi mogao da bude adut opozicije na predsedničim izborima rekao nije siguran da bi to mogao da bude i da stvari nije nikada posmatrao kao poziciju i opoziciju, nego da li se onaj koje na vlasti zaista zalaže da uvek i svuda vlada zakon.

- Ne posmatram to kao opoziciju i poziciju, nego da li se zalažu da zakon mora da važi danas, juče, sutra, u Beogradu ili bilo kom mestu u Srbiji, za sve građane. Ako se vlast protivi tome, onda sam im ja opozicija. Ako se moji stavovi poklapaju sa stavovima opozicije, onda smo u koalicji. Ali kod nas se dešava da opozicija kada dođe na vlast preuzme isti stav kao oni koje su do juče kritikovali - naveo je Janković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    8. avgust 2016 | 13:13

    Može da se kandiduje za muftiju novopazarskog, to mu je sigurnije, a i mesto je upražnjeno.

  • Lionac

    8. avgust 2016 | 13:07

    Neko ko je umesan u ubistvo coveka ne moze biti kandidat za precednika. Ali gledajuci ranije ko je sve postao i to je moguce kod nas. Papazjanija.

  • Obavesten

    8. avgust 2016 | 14:52

    Nemoj da se pravis fin...sta ces sa onima koji o tebi znaju vise nego ti sam? Znamo za koga si radio i ko te je tu i zasto postavio. Kao sto znami da ti je dugorocan plan bilo angazovanje u politici, ali ne za dobrobit nacije vrc za one koji tr guraju. Sva prljavstina ce da ispliva....obecavamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA