BUDUĆI MINISTAR PROSVETE, MLADEN ŠARČEVIĆ: "Vodićemo računa o interesima prosvetnih radnika"

Za mesto ministra prosvete kandidavan je kao nestranačka ličnost i u prosveti je više od 36 godina, radio je i vodio mnoge državne škole, i osnovao pet privatnih škola u regionu i Podgorici

  • 7

Kandidat za novog ministara prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da će raditi na poboljšanju kvaliteta obrazovanja i efikasnosti tog procesa.

SRBIJA DOBIJA NOVU VLADU: Evo šta se sve dešavalo u NARODNOJ SKUPŠTINI

- Cilj je da se poboljša kvalitet obrazovanja, a uz to moraće da se prati i efikasnost tog procesa - rekao je Šarčević Tanjugu.

On je dodao da je prethodni ministar sa svojim timom "dosta toga uradio solidno", ali da misli da im je trebala veća podrška javnosti.

- Često se obraćam javnosti da budu uključeni u sve procedure, šta se menja, kako se menja, koji su alati. Obraćam se zainteresovanim grupama - učenicima, studentima, roditeljima, profesorima, tako da ta priča dobije širu društvenu osnovu i pokretačku snagu - naglasio je budući ministar.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

OVO SU NOVI ČLANOVI VLADE SRBIJE: Vučić predstavio ljude koji će voditi državu do 2020. godine!

Kako kaže, za mesto ministra prosvete kandidavan je kao nestranačka ličnost i podseća da je u prosveti više od 36 godina, da je radio i vodio mnoge državne škole, ali osnovao i pet privatnih škola u regionu i Podgorici.

Šarčević kaže da će tokom mandata voditi računa šta su interesi prosvetnih radnika, jer se nikakva reforma bez njih ne može ostvariti.

- Radićemo na tome da se izdvoje ljudi koji kvalitetnije rade i uvedu zvanja koja su ranije postojala, a koja prijaju ljudima koji nešto dobro rade - najavio je budući ministar prosvete.

Šarčević na mesto ministra prosvete dolazi sa mesta generalnog menadžera Obrazovnog sistema "Ruđer Bošković".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    8. avgust 2016 | 20:29

    Dobro došao, među one koji i sa malim platama,teškim uslovima za rad, pronalaze još malo entuzijazma i ljudavi za vaspitanje i obrazovanje dece budućih poslanika,ministara koji lako i brzo zaboravljaju svoje vaspitače i učitelje,kada dođu u poziciju da se bore za njih i buduće ministre. SREĆNO!

  • Tiki

    8. avgust 2016 | 18:12

    Dobra stara obecanja

  • zlo je na vlasti

    9. avgust 2016 | 13:16

    Plate nas interesuju,dokle vise da prosvetni radnici žive na rubu egzistencije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA