≫ 

Podršku izboru nove vlade dali SVM i Nova Srbija

Kao uspehe prethodne vlade, Pastor je naveo otvoranje poglavlja 23, 24, 32 i 35 sa EU

  • 63

U Skupštini Srbije u toku je rasprava povodom predloga o izboru nove Vlade, za koji će, kako je već poznato, glasati poslanička grupa SVM-Partija za demokratsko delovanje, kao i Nova Srbija.

POČELA RASPRAVA O IZBORU NOVE VLADE: Vučić u parlamentu, u toku je SEDNICA SKUPŠTINE

Naime, izbor vlade Aleksandra Vučića podržaće šef poslanika Balint Pastor. On je naglasio da od nove vlade očekuje da održi političku i ekonomsku stabilnost.

- Podržaćemo vladu i narednih dana ćemo potpisati koalicioni sporazum - rekao je Pastor u Skupštini Srbije.

On je, na početku rasprave o izboru nove vlade, rekao da je najvažniji rezultat prethodne vlade to što je uspela da obezbedi političku i ekonomsku stabilnost, što, kako je dodao, nije uvek jednostavno u ovom regionu.

- To je uslov svih uslova i ekonomskog prosperiteta, nastavka pregovora sa EU i rešavanja svih pitanja i problema koji su važni za život građana - rekao je Pastor, dodajući da će i buduću vladu činiti i podržavati stranke koje su je činile i u prethodnom mandatu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kao uspehe prethodne vlade, Pastor je naveo otvoranje poglavlja 23, 24, 32 i 35 sa EU, i posebno usvajanje Akcionog plana u vezi sa položajem nacionalnih manjina.

- Prethodnu vladu krasile su hrabrost i otvorenost i drugačije se ne može i ne sme govoriti i na takav način se mora pristupiti prešavanju problema - rekao je Pastor.

On je dodao da očekuje da u mandatu nove vlade bude završena obilaznica oko Subotice, pruga Beograd-Budimpešta, kao i Segedin-Subotica, što će, kako je rekao doprineti ekonomskom prosperitetu.

Govoreći o migranstkoj krizi, Pastor je rekao da je to teško pitanje, apelujući na vladu da na prvom mestu bude bezbenost građana Srbije.

Pastor je rekao da SVM pozdravlja plan u vezi sa pitanjem prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima.

- Poljoprivredno zemljiste kao resurs treba zaštititi i svakkao podržavamo da srbija pokuša da dobije barem sedam ili 12 godina za održavanje postojeće odredbe koja ograničava prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima - rekao je Pastor.

Pastor je naglasio i da je važna rekonstukcija zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, te ukazao na problem reforme planova i programa obrazovanja za nacionalne manjine i dodao da će nacionalni saveti nacionalnih manjina u tome biti partneri vlade.

Podršku premijeru Vučiću ispred Nove Srbije danas je dao i poslanik NS Velimir Stanojević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Stanojević je tokom skupštinske rasprave o izboru nove vlade rekao da prethodna vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem obezbedila stabilnost u državi, prosperitet i stvorila mogućnosti i nadu građanima Srbije.

- Vidi se svetlo na kraju tunela. Vlada je zatekla tešku situaciju u javnim finansijama i drugm segmentima društva, zaslužuje da dobije poverenje jer u prethodnom periodu bila iskrena prema građanima - rekao je Stanojević.

On je naveo da će NS glasati za novu vladu jer je od početka u koaliciji sa SNS kao stožerom vlasti i deo izvršne vlasti od 2012. do današnjih dana.

U toku jučerašnjeg dana oglasili su se predstavnici partije Dveri, DSS i LDP, koji neće podržati predlog Vlade Srbije.

Direktan prenos sednice Skupštine Srbije na kom se raspravlja o izboru nove Vlade Srbije možete pratiti na sajtu daljinac.telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Снежана Илић

    10. avgust 2016 | 13:59

    Ако и други мисле добро својој држави, даће и они подршку. Јер, од народа подршку имају.

  • Era

    10. avgust 2016 | 12:29

    Normalno da ce ljudi dati podrsku onome ko radi kako treba. Vucic je oko sebe okupio strucne, ambiciozne i vredne ljude.

  • elena

    10. avgust 2016 | 12:16

    Onaj ko zna da ceni rad i trud, glasace za najbolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA