JOKSIMOVIĆ TVRDI: Bajden će od Prištine zahtevati deblokadu Briselskog sporazuma

Ona je istakla da je predstojeća poseta Bajdena Beogradu i Prištini od 15. do 17. avgusta, veoma važna, da je pozitivan znak, te da SAD podržava Evropski put Srbije i da su odigrali aktivnu ulogu u otvaranju poglavlja 23 i 24

  • 11

Predsednica centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović izjavila je danas da će jedna od tema tokom posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena biti normalizacija odnosa Beograda i Prištine i da veruje da će od Prištine tražiti da deblokira Briselski sporazum.

Bajden će se u UTORAK sastati sa Vučićem i Nikolićem

- Bez dileme jedna od tema biće normalizacija odnosa Beograda i Prištine, a u prilog tome govori činjenica da dolazi u posetu Beogradu i Prištini. Verujem da će određenih zahteva prema Prištini biti da se nastavi sa procesom, te da se blokada implementacije Briselskog sporazuma deblokira - rekla je Joksimović na TV Pink.

Ona je istakla da je predstojeća poseta Bajdena Beogradu i Prištini od 15. do 17. avgusta, veoma važna, da je pozitivan znak, te da SAD podržava Evropski put Srbije i da su odigrali aktivnu ulogu u otvaranju poglavlja 23 i 24.

Joksimović je ukazala da je u spoljnoj politici najvažnije prepoznati trenutak i na osnovu toga donositi odluke, te da se mala država mora prilagođavati onome što se na globalnom planu dešava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA