Nova ministarka pravde obišla završne radove na zgradi SIV 2

Kuburović se upoznala sa do sada izvršenim radovima na adaptaciji, koji teku planiranom dinamikom i koji će biti završeni u skladu sa zakazanim suđenjima

  • 1

Ministarka pravde Nela Kuburović obišla je danas završne radove na adaptaciji zgrade SIV 2 u Bulevaru Zorana Ðinđića 104, gde će uskoro biti preseljeni krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo osnovno javno tužilaštvo, s obzirom na planirani početak radova na renoviranju "Palate pravde".

Nela Kuburović preuzela MINISTARSTVO PRAVDE od Nikole Selakovića

Zajedno sa novom ministarkom radove su obišli i predsednica Prvog osnovnog suda u Beogradu Natalija Bobot i tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Ljubivoje Ðorđević, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Prilikom obilaska zgrade, Kuburović se upoznala sa do sada izvršenim radovima na adaptaciji, koji teku planiranom dinamikom i koji će biti završeni u skladu sa zakazanim suđenjima, kako bi ročišta mogla neometano da budu nastavljena.

SELIDBA IZ PALATE PRAVDE: Evo gde će se nalaziti sudovi i tužilaštva

Radovi na adaptaciji zgrade SIV 2 su u završnoj fazi, budući da su prostorije okrečene, liftovi obnovljeni i da je u toku postavljanje podova i opremanje prostorija tehnikom i nameštajem.

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Zgrada će biti prilagođena osobama sa invaliditetom, a rekonstrukcija podrazumeva i adaptaciju prostorija za potrebe pritvora.

RENOVIRA SE SIV 2 ZA POTREBE SUDA I TUŽILAŠTVA: Ministar Selaković obišao radove

Prvi osnovni sud će u adaptiranoj zgradi, koja je površine 3.600 metara kvadratnih, imati na raspolaganju 64 prostorije, a Prvo osnovno javno tužilaštvo 89, što predstavlja povećanje prostora za rad ovih institucija, napominje se u saospstenju.

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Ministarka pravde je nakon obilaska zgrade SIV 2 obišla i zgradu u kojoj se nalazi građansko odeljenje Trećeg osnovnog suda u Beogradu u Bulevaru Mihaila Pupina 16, a u koju će biti preseljeno i krivično odeljenje tog suda, zajedno sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Na internet prezentaciji Ministarstva pravde istaknute su nove adrese i početak rada pravosudnih organa, koji su bili smešteni u Palati pravde u Savskoj ulici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA