HAG: Milošević nije oslobođen krivice

U suđenju Radovanu Karadžiću nije pronađeno dovoljno dokaza da je Slobodan Milošević pristao na njegov plan, ali jeste da je bosanskim Srbima stavio na raspolaganje naoružanje i opremu - tvrdi portparol Tribunala

  • 22

Bivši predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević nije oslobođen krivice, rekao je neimenovani portparol Haškog tribunala za današnji bečki dnevnik "Kurir".

Džefri Najs: Nečasni pokušaji rehabilitacije Miloševića

- U suđenju Radovanu Karadžiću nije pronađeno dovoljno dokaza da je Slobodan Milošević pristao na njegov plan, ali jeste da je bosanskim Srbima stavio na raspolaganje naoružanje i opremu - tvrdi portparol Tribunala.

On ističe da Tribunal vezano za Miloševića, u slučaju Karadžić, nije istraživao njegovu krivicu.

- U slučaju Karadžić, Milošević nije optužen. Međutim to nema nikakvog uticaja na status njegovog slučaja, ili sopstvene krivične odgovornosti - rekao je portparol na pitanje bečkog "Kurira", negirajući time, kako podvlači list, izjave šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da zapad ćuti kada je reč o oslobađanju Miloševića od optužbe da je kriv za ratne zločine i etnička čišćenja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    19. avgust 2016 | 22:10

    MILOSEVICA NISU OSLOBODILI KRIVICE ALI SU GA KAO I ONIH 11 SRBA UBILI !!! HASKI MENGELE JE SVE URADIO BEZ GRESKE U MANIRU ONOGA IZ AUSVICA!!!!! ISTE SU TO NACISTICKE SVINJE!!!! SLJAM FASISTICKI !!!!!

  • Lister

    19. avgust 2016 | 20:15

    I po ovoj izjavi iz HAGA se vidi da je HAG samo napravljen za SRBE..Mislim sve je rečeno;ubili ga i sad bi mrtvoga da opuže iako apsulutno nema nikakvih dokaza protiv njega..Branio je Srbiju i svoj Narod od izdajnika i Nato -ubica..Aliju i Tuđmana niko ne pominje kao da oni nisu bili učesnici tog prokletog rata kojeg je taj isti zapad nametnuo..i kasnije formirao taj sud srama!!

  • Elasticni zglob...

    19. avgust 2016 | 14:21

    Pa hapsite ga opet onda,sta cekate,ili klonirajte jednog pa ga sudite...boze kakvi bolesnici i poremeceni umovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA