Hitan sastanak Nikolića, Cvetkovića i ministara o KiM!

Savet za nacionalnu bezbednost konstatovao je na današnjoj sednici da je ozbiljno ugrožena bezbednost građana Kosova i Metohije i apelovao je na građane da se uzdrže od sukoba sa pripadnicima međunarodnih misija

  • 5

Savet za nacionalnu bezbednost konstatovao je na današnjoj sednici da je ozbiljno ugrožena bezbednost građana Kosova i Metohije i pozvao Unmik, Kfor i Euleks da u okrivu svog mandata spreče sve pokušaje privremenih vlasti u Prištini usmerene ka izazivanju nestabilnosti i građane da se suzdrže od sukoba sa pripadnicima međunarodnih misija.

Savet za nacionalnu bezbednost apelovao je na građane da se uzdrže od sukoba sa pripadnicima međunarodnih misija i time doprinesu smirivanju situacije.

Na Kosovu i Metohiji, kako se dodaje u saopštenju, svi problemi moraju biti rešavani dijalogom, bez nasilja i to je jedini put ka stabilnosti čitavog regiona.

Sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost predsedavao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić  a prisustvovali su premijer Mirkom Cvetkovićem, ministar odbrane Dragan Šutanovac, ministarka pravde Snežana Malović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, direktor BIA-e i šefovi VBA i VOA.

Ministar Bogdanović, ranije u toku dana, pozvao je Kfor da se uzdrži od primene sila, a Srbe da se primire i da ne nasedaju na provokacije.

(D.Z./Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    1. jun 2012 | 15:02

    Ha, ha ... Predsednice Nikolicu ajd' sad da vidimo odakle vetar duva a odakle puse !! Ti da mislis o tom jadnom narodu na KiM-u vec bi policija bila na KiM-u a vojska u stanju mobilizacije!!! Sad ce siptari da mole da se slucajno ne naljutis jer te tamo neki "SRBI" sa KiM-a ometaju u uzivanju u novoj funkciji!! Prvog dana se vidi da Srbija od dva zla jos nezna koje je zlo izabrala i koliko je ono

  • 40+ 4 ever

    2. jun 2012 | 07:37

    SVI NA KOSOVO,SVI NA KOSOVO,SVI NA KOSOVO ....

  • zile

    1. jun 2012 | 20:48

    predpostavljam da su ovi komentari upuceni diktatoru iz prosle vlasti Tadicu,jer sve funlcije,presednika,premijera i nekih ministara preuzeo je bio.Treba da se obratite mjemu i ,,njegovom Borku,, koji su i zadrali stvari na Kosovu i Metohiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA