≫ 

SASTANAK VUČIĆA I PUPOVCA: Izbegavati javne konfrontacije u odnosima Srbije i Hrvatske!

Premijer Vučić je istakao opredeljenje Vlade Srbije, kao i svoje lično, da se sva sporna pitanja u odnosima dveju država rešavaju međudržavnim dijalogom, uz uvažavanje argumenata obeju strana, bez javnih konfrontacija

  • 64

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Srpskog narodnog veća u Republici Hrvatskoj Miloradom Pupovcem.

SRBIJI SU POTREBNI DOBRI ODNOSI SA HRVATSKOM! Vučić i Pupovac o rešavanju otvorenih pitanja Beograda i Zagreba

Premijer Vučić i Pupovac su u razgovoru konstatovali potrebu da se otklone opterećenja i tenzije u komunikaciji između Beograda i Zagreba.

Premijer Vučić je istakao opredeljenje Vlade Srbije, kao i svoje lično, da se sva sporna pitanja u odnosima dveju država rešavaju međudržavnim dijalogom, uz uvažavanje argumenata obeju strana, bez javnih konfrontacija.

SUSRET VUČIĆA I PUPOVCA: Neophodan dijalog Beograda i Zagreba

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Gospodin Pupovac je zahvalio premijeru Vučiću na takvom opredeljenju i preneo mu podršku srpske zajednice u Hrvatskoj za smirivanje prisutnih javnih tenzija. Takođe je izrazio podršku spremnosti srpskog premijera da se u što skorije vreme sastane sa hrvatskim zvaničnicima, istakavši političku važnost i dobrobit koju je imao njegov nedavni susret i razgovor sa predsednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović o pitanjima položaja nacionalnih manjina – Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    23. avgust 2016 | 17:15

    Mislim da je najbolje rešenje ignorisati provokacije iz Hrvatske i da će se dalja politika Srbije zasnivati upravo na tome

  • Mire

    23. avgust 2016 | 15:46

    Dijalog je jedini nacin da se smire javne tenzije izmedju Hrvatske i Srbije zarad mira na Balkanu.

  • Aca

    23. avgust 2016 | 17:14

    Mislim da će premijer u saradnji sa liderom Srba u Hrvatskoj uspeti da otkloniti tenzije na relaciji Srbija Hrvatska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA