Dačić na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu

  • 4

U Njujorku će sutra biti održana sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmotren redovni tromesečni izveštaj generalnog sekretara svetske organizacije Ban Ki-muna o situaciji na Kosovu, a Srbiju će predstavljati šef diplomatije Ivica Dačić.

Dačić sa šefom Unmika o sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu

Ban je u najnovijem izveštaju pozvao lidere u Beogradu i Prištini da nastave dijalog o normalizaciji odnosa, ali i da pritom pokažu spremnost na kompromis kako bi obezbedili brži završetak tog procesa u korist svih.

Izveštajem je obuhvaćen period od 16. aprila do 15. jula ove godine.

Kad je reč o dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, Ban je konstatovao da se u prakticnoj primeni postignutih dogovora nije mnogo odmaklo, ali napominje da su obe strane izrazile posvecenost nastavku dijaloga.

DAČIĆ: EU perspektiva ključna za dijalog Beograda i Prištine

Uoči sednice SB UN Beograd je posetio specijalni Banov predstavnik i šef UNMIK-a Zahir Tanin, koji je razgovarao sa predsednikom i premijerom Srbije, kao i sa šefom diplomatije.

Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    24. avgust 2016 | 19:34

    NERAZUMEM STA CE TAMO KAD JE UN AMERICKA FIRMA KOJA JE DOZVOLILA OKUPACIJU SRBIJE I STVARANJE NATO DRZAVE KOSOVA!!! SIGURAN SAM DA CE AMERI RECI KAKO JE TAMO SVE UREDU I CVETA DEMOKRATIJA !!! STA RECI ZA ONE KOJIMA PADA HELIKOPTER PUN NARKOTIKA A KOSOVO JE KARTEL ZA SNABDEVANJE NARKOTIKA !!!

  • Gracanin

    24. avgust 2016 | 13:27

    Kazi tamo STa treba da se kaze ivice Srbine

  • Miroslav

    24. avgust 2016 | 22:24

    Ivi Srbine ne daj Kosovo. Ti si Prizrenac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA