Potpisan sporazum o saradnji Vojvodine i Almatinske oblasti

Batalov i Mirović sastali su se pre dva dana u Novom Sadu gde su se saglasili da postoji ogroman potencijal za saradnju dve regije, pre svega u oblasti poljoprivrede, obnovljivih izvora energije, prehrambene i građevinske industrije, turizma i kulture

  • 0

Autonomna pokrajina Vojvodina i Almatinska oblast danas su i zvanično potvrdile da će jačati privrednu saradnju, a sporazum o tome parafiran je u prisustvu predsednika Srbije i Kazahstana Tomislava Nikolića i Nursultana Nazarbajeva.

(UŽIVO) POSETA PREDSEDNIKA KAZAHSTANA: Predsedniku Nikoliću uručen Orden prijateljstva prvog stepena!

U ime AP Vojvodina sporazum je parafirao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a u ime Almatinske oblasti njen predsednik Amandik Batalov.

Batalov i Mirović sastali su se pre dva dana u Novom Sadu gde su se saglasili da postoji ogroman potencijal za saradnju dve regije, pre svega u oblasti poljoprivrede, obnovljivih izvora energije, prehrambene i građevinske industrije, turizma i kulture.

Nikolić: Nazarbajev potvrdio uvoz vozila iz Srbije bez carina

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Mirović je istakao da je pokrajinska administracija spremna za realizaciju konkretnih projekata koji će proizaći iz sporazuma o saradnji, dok je njegov kazahstanski kolega konstatovao da je Vojvodina poznata kao razvijeno agrarno područje i poručio da se nada da će saradnja biti u obostranom interesu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA