Tači: Napad na zgradu parlamenta je teroristički čin

Kosovski predsednik je pozvao "sve političke stranke da se ne priključuju retorici nasilja i da ostave iza sebe uske političke interese, kao i da se ujedine zbog opšte koristi Kosova"

  • 23

Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je da je napad na zgradu kosovskog parlamenta 6. avgusta bio teroristički napad i istakao da je "taj oblik političke akcije neprihvatljiv i nedopustiv", prenose danas mediji u Prištini.

 

NOVI HAOS: Bačena eksplozivna naprava na kosovsku skupštinu u Prištini

 

- Političkom nasilju nema mesta u našem društvu i na našem novom Kosovu, koje smo izgradili uz mnoge žrtve. Podržavam policiju u beskompromisnoj potrazi za svim onima koji su na bilo koji način ugrozili Kosovo - navodi se u saopštenju Tačijeve kancelarije, koje su preneli kosovski mediji.

 

- Građani Kosova zaslužuju najveće poštovanje zbog zrelosti koju su pokazali, zato što se dosledno opiru nasilju kao obliku političke akcije - istakao je Tači.

 

Uhapšeni napadači na Skupštinu Kosova: U stanovima krili ARSENAL ORUŽJA!

 

Kosovski predsednik je pozvao "sve političke stranke da se ne priključuju retorici nasilja i da ostave iza sebe uske političke interese, kao i da se ujedine zbog opšte koristi Kosova", stoji u saopštenju.

 

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

 

Kosovska vlada je takođe juče u saopštenju za štampu pozvala sve građane i političke stranke da se odreknu nasilja i nedemokratskih metoda i da doprinesu unapređenju procesa za izgradnju države.

 

GRANATIRALI PARLAMENT: Privedeno šest osoba zbog napada na kosovsku Skupštinu

 

- Kosovska vlada izražava podršku policijskim i pravosudnim organima u ispunjenju njihovih dužnosti i odgovornosti, u cilju obezbeđenja sigurnosti i stvaranja mirne sredine za građane - navela je u saopštenju.

 

- Pred Kosovom su važni procesi, koji će imati direktan uticaj na unapređenje života građana, slobodu kretanja, ojačanje strateškog partnerstva sa SAD, transformaciju Kosovskih snage bezbednosti u Oružane snage i na druge procese integracije - stoji u saopštenju kosovske vlade.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja RS

    31. avgust 2016 | 13:25

    Terorista najbolje zna sta je terorizam!

  • Ja

    31. avgust 2016 | 13:31

    Ti ces nesto da kazes barabo

  • ☆☆☆

    31. avgust 2016 | 13:11

    Kakva ironija.Tači otpužuje nekoga za terorizam.On to valjda iz iskustva zna.Jedan od najvećih terorista na svetu-Hašim Tači,usuđuje se da nekoga optužuje za teririzam.Ironija nad ironijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA