STEFANOVIĆ O JUNKERU: Bolje da ništa nisu pisali

Nadam se samo da će Srbija i premijer Vučić izdržati pisanja i nepisanja koje imaju Junker i EK. Što se mene tiče, bolje da ništa nisu odgovarali, da ništa nisu pisali - rekao je Stefanović

  • 9

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras Tanjugu, povodom odgovora predsednika EK premijeru Aleksandru Vučiću na pismo o antisrpskoj politici u regionu, da, što se njega tiče, bolje da ništa nisu odgovarali ni pisali.

Dačić: EU promašila temu

- Nadam se samo da će Srbija i premijer Vučić izdržati pisanja i nepisanja koje imaju Junker i EK. Što se mene tiče, bolje da ništa nisu odgovarali, da ništa nisu pisali - rekao je Stefanović u kratkoj telefonskoj izjavi Tanjugu.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić potvrdila je večeras za Tanjug da je predsednik EK Žan KLod Junker odgovorio na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića i da je u pismu izrazio zabrinutost povodom najnovijeg razvoja situacije u odnosima između Srbije i Hrvatske.

JUNKER ODGOVORIO VUČIĆU: I članice EU i kandidati da poštuju obaveze

On je u pismu pozvao na povratak konkstruktivnom bilateralnom angažovanju.

Kako navodi Kocijačič, Junker je u pismu naglasio da su dobri susedski odnosi i regionalna saradnja, kao i pomirenje, fundamentalni principi koje moraju da poštuju sve zemlje kandidati za članstvo u EU i potencijlani kandidati, ali i isto tako i sve države-članice Unije u regionu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desha

    1. septembar 2016 | 08:56

    Botovi rade prekovremeno! Jel vam utrnuo palac?

  • Teodor

    1. septembar 2016 | 00:10

    Ostavimo EU, vidimo sta o Srbiji misle? Dosta ponizavanja?

  • S.C.

    1. septembar 2016 | 00:50

    EU je smesna i vic. Okrenite se od nje. Nemozes da je uzmes za ozbiljno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA